Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht 12-02-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bekeuringen uitgedeeld

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij een controle in het centrum werden op vrijdagmiddag 11 februari diverse bekeuringen uitgedeeld. Op het Walplantsoen kregen negen bestuurders een bekeuring omdat de parkeerschijf niet zichtbaar was geplaatst.

Op de Markt kregen vier bestuurders voor ditzelfde feit een bekeuring. Op de Muntstraat werden vier bestuurders bekeurd voor het niet hebben van een parkeervergunning. Op de Oeverstraat kregen twee bestuurders een bekeuring omdat zij in strijd met het parkeerverbod hadden geparkeerd.

Toezicht houden

RHENEN/ELST Bij een controle op vrijdagavond 11 februari in de blauwe zone kregen 22 bestuurders een bekeuring omdat de parkeerschijf niet zichtbaar was geplaatst.

Op de Bontekoestraat werd 1 bestuurder bekeurd. De fout geparkeerde auto leverde overlast op voor het overige verkeer.

Bij de controle van een groepje jeugd in Elst kreeg een persoon een bekeuring omdat hij alcohol op straat dronk. Verder moest de jeugd op last van de politie hun rommel, die zij op straat hadden achtergelaten, opruimen.

Snorfietser onder invloed

RHENEN Een 31-jarige snorfietser uit Rhenen is op vrijdagavond 11 februari omstreeks 22.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerden hem op de Molenstraat. Na een positieve blaastest op straat moest hij mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat de Rhenenaar 525 ug/l. alcohol in zijn lichaam had.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.