Stad Utrecht, 12.20 uur

Utrecht 12-02-2005 - Nieuwsberichten districten Stad utrecht

Mishandeling bij aanrijding

UTRECHT Omstreeks 13.40 uur vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat er op de Seinedreef een ruzie was ontstaan tussen twee automobilisten en hierbij gevochten was.

De twee automobilisten kregen ruzie over elkaars rijgedrag. Terwijl een 30-jarige automobilist uit Utrecht het parkeerterrein bij de Seinedreef wilde verlaten, wilde een 66-jarige automobilist uit Utrecht juist het parkeerterrein oprijden. Ze konden niet makkelijk langs elkaar heen waarop een woordenwisseling ontstond. Daarbij pakte de 30-jarige man de 66-jarige bij zijn keel en sloeg hem meerdere malen in het gezicht en op de borst. Hierna reed hij weg in zijn auto. Omstanders kwamen de 66-jarige man te hulp en belden de politie. De 66-jarige Utrecht is met de ambulance overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis. Naast verwondingen aan zijn gezicht heeft hij een paar gekneusde ribben. Hij is later naar huis terug gekeerd.

Het kenteken van de auto van de 30-jarige Utrechter was bekend en de politie zocht contact met de eigenaar. Deze was niet aanwezig, maar kwam zich na zijn werk rond 20.15 uur, melden op het politiebureau. Hier werd hij aangehouden voor mishandeling. De man zit nog vast voor verhoor.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Rond 14.40 uur vrijdagmiddag vond er tussen een 43-jarige automobiliste uit IJsselstein en een 72-jarige fietster uit Utrecht een aanrijding plaats op het 5 mei plein. De fietster is nauwelijks aanspreekbaar overgebracht naar het UMC.

De automobiliste reed op de Beneluxbaan in de richting van het Europaplein. Kort voor de kruising van het 5 meiplein reed de bestuurster op de meest rechtse rijbaan bedoeld voor het rechtsaf slaand verkeer. De bestuurster remde voor het rode verkeerslicht en gaf gas bij toen het verkeerslicht op groen sprong. Echter, haar uitzicht werd kennelijk belemmerd door stilstaand verkeer waardoor zij een overstekende fietster niet zag. Hierop ontstond een aanrijding. De fietster heeft kneuzingen over haar hele lichaam, een gebroken enkel en nekwervel. De politie onderzoekt de aanrijding.

Aanrijding met tram

UTRECHT Vrijdagmiddag rond 17.10 uur vond er op het Stationsplein een aanrijding plaats tussen een taxi en een tram. Hierbij raakte de 25-jarige taxichauffeur bekneld. Zijn passagier, een 32-jarige vrouw uit Utrecht, was ongedeerd. De brandweer knipte de taxi open om de chauffeur te kunnen bevrijden. Hij werd overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis. Hier bleek hij geen letsel aan het ongeval overgehouden te hebben. Vermoedelijk negeerde de taxichauffeur de verplichte rijrichting waardoor de aanrijding ontstond. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

UTRECHT Omstreeks 20.45 uur vrijdagavond vond er een aanrijding plaats op de Albert Schweitzerdreef. Een 27-jarige automobiliste uit Utrecht reed door onbekende oorzaak tegen een reclamezuil en raakte achtereenvolgens een stellage met een spandoek en een lichtmast. De mast hing half over de rijbaan en steunde op een verkeersbord. De rijbaan is enige tijd afgezet geweest. Met de hulp van de brandweer is de lichtmast verwijderd. De automobiliste is aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij had een alcoholpromillage van 760 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Klapband door dronken rijden

UTRECHT Terwijl agenten zaterdagochtend rond 02.20 uur op de Ganzenmarkt een wildplasser bekeurden, hoorden zij een harde knal. Een 51-jarige automobilist uit Utrecht bleek tegen de schuine helling van het gemeentehuis gebotst te zijn. De agenten volgden de automobilist die een rondje reed over het Oudkerkof en vervolgens de Minrebroederstraat inreed. Hier gaven de agenten de man een stopteken waaraan hij voldeed. De bestuurder sprak erg wazig, had bloeddoorlopen ogen en rook sterk naar alcohol. Hierop is hij aangehouden. Bij de ademanalyse bleek dat de man 825 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien bleek dat zijn auto niet gekeurd was. Hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Wegpiraat weigert ademtest

UTRECHT Rond 04.30 uur zaterdagmorgen zagen surveillerende agenten een 22-jarige automobilist uit Utrecht met hoge snelheid rijden over de Lessinglaan richting de Beneluxlaan. De agenten zagen dat de automobilist een andere personenauto rechts over de busbaan inhaalde en rechtdoor de Beneluxlaan op reed. Bij de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan kon de automobilist nog net op tijd een overstekende krantenjongen ontwijken. Op de Bernadottelaan konden de agenten de bestuurder een stopteken geven waaraan de man voldeed.

Bij controle van de gegevens van de bestuurder en inzittenden bleek dat de bestuurder tot twee keer toe een valse naam opgaf. Tevens bleek uit de blaastest dat de man vermoedelijk teveel gedronken had. Hierop is hij aangehouden. Op het politiebureau saboteerde hij de ademanalyse en weigerde bloed af te geven teneinde het alcoholpromillage vast te kunnen stellen. Aangezien dit een misdrijf is, zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden. Daarnaast krijgt hij een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.
Een inzittende, een 26-jarige man uit Utrecht, bleek gesignaleerd te staan voor 60 dagen gevangenisstraf. Hij werd aangehouden, maar zag kans om zich hieraan te onttrekken, maar werd even later liggend tussen de struiken aangetroffen.