Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 12-02-2005

Politie houdt alcomobilisten aan
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft tijdens een alcoholcontrole een 26-jarige bestuurder van een personenauto uit Veenoord aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in de nacht van vrijdag op zaterdag langs de Vaart NZ. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 680 ugl. (ongeveer 1.5 promille). De verdachte is met een snelrecht heengezonden.
ERM In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 38-jarige man uit Wesuwe Moor aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in zijn personenauto op het Horstingerend. Op het politiebureau blies de man 270 ugl (ongeveer 0.6 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
BEILEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit Beilen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed in zijn personenauto op de Kanaalweg. De politie heeft hem daar staande gehouden en gevraagd te blazen. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 675 ugl (ongeveer 1.5 promille). Zijn rijbewijs ingevorderd.
HOOGEVEEN Een 28-jarige man uit Nieuw Amsterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed in zijn personenauto op de A28. Omdat de man slingerde, is hij staande gehouden door agenten. Op het politiebureau blies de verdachte 595 ugl (ongeveer 1.3 promille). De man kreeg een dagvaarding uitgereikt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in zijn personenauto op de Hondsrugweg. Op het bureau blies de man 755 ugl (ongeveer 1.7 promille). De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt en bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie houdt joyrider zonder rijbewijs aan
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. De jongeman reed in de Swammerdamstraat met schokkende bewegingen. Agenten hebben hem daarop een stopteken gegeven. De jongen verklaarde zonder toestemming de auto van zijn vader te hebben meegenomen. Bovendien is hij niet in het bezit van een rijbewijs. De auto is gestald achter het politiebureau. De jongen kreeg een bekeuring omdat hij geen rijbewijs heeft.

Rijden zonder rijbewijs levert proces-verbaal op ASSEN Tijdens een controle in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten een 33-jarige man uit Assen aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. De man is op de Overcingellaan staande gehouden. De man bleek reeds een rij-ontzegging te hebben en dus niet in het bezit van zijn rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vijf bekeuringen voor bestuurder
ASSEN Tijdens een surveillance zagen agenten vrijdagmiddag op de Industrieweg een auto rijden waar nogal wat aan ontbrak. De 25-jarige bestuurder uit Assen kreeg een stopteken en daarbij drie bekeuringen voor het niet hebben van spiegels, lampen en knipperlicht. De man moest met zijn auto naar een garagebox en werd vervolgens begeleid door de agenten. De verdachte was echter boos en is er met hoge snelheid vandoor gegaan, daarbij zijn middelvinger opstekend naar de agenten. Hiervoor kreeg de man ook een bekeuring. Hij kreeg wederom een stopteken, dat hij ook negeerde. Omdat de man er met hoge snelheid vandoor ging in de bebouwde kom, hebben de agenten in verband met de veiligheid voor anderen de achtervolging gestaakt. Al met al kan de verdachte in ieder geval vijf bekeuringen tegemoet zien en wordt hij binnenkort ontboden op het bureau.

Inbraak bij opticien
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een inbraak bij een opticien aan de Wheem. Door een ruit te vernielen werden enkele brillen weggenomen. Namens het bedrijf wordt aangifte gedaan.

Jongetjes aangehouden wegens diefstal snoep
MEPPEL Een verkoopster van een winkel aan de Hoofdstraat heeft vrijdagmiddag twee jongens betrapt op het stelen van een zak snoep van 0,90. De beide jongens (13 jaar uit Sint Jansklooster en 12 jaar uit Zwolle) zijn overgedragen aan de politie. Beiden bekenden de diefstal. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisjes aangehouden wegens diefstal
EMMEN Medewerkers van een warenhuis aan het Mondriaanplein hebben vrijdagmiddag twee meisjes (16 en 13 jaar oud uit Emmen ) betrapt op het stelen van goederen. Zij hadden onder meer sieraden en riemen meegenomen. De totale waarde van deze goederen bedroeg ongeveer 135,-. Toen de tas van de meiden werd doorzocht kwamen ook nog eens gestolen fotolijstjes, ondergoed etc. te voorschijn. Deze goederen waren eerder gestolen uit twee andere winkels. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt ongeveer 200,-. De drie winkels deed aangifte. In overleg met Justitie en de ouders gaan de meiden het Halt-traject in.

Aangifte tasjesroof
EMMEN Een 17-jarig meisje uit Emmen deed vrijdagavond aangifte van beroving van haar tas. Het meisje verklaarde dat zij op haar fiets reed over de Statenweg in de richting van het centrum.Tussen de sporthal en het winkelcentrum komt er iemand achter haar aanrijden, die vervolgens haar tas grijpt. Zij houdt de tas echter goed vast en beiden komen ten val. Uiteindelijk weet de dief te ontkomen met haar tas. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen die beschikken over meer informatie kunnen bellen via 0900-8844.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling
EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 42-jarige man uit Nieuw Amsterdam in een woning aan de Stienackers aangehouden op verdenking van mishandeling. Ter plaatse trof de politie onder meer de vermoedelijke dader en het 72-jarige slachtoffer aan. Laatstgenoemde had hoofdwonden en bloesuitstortingen opgelopen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.

Verdachte aangehouden op verdenking van inbraak en mishandeling ASSEN Agenten hebben vrijdagavond een 34-jarige man uit Assen aangehouden wegens mishandeling en huisvredebreuk. Toen de 41-jarige bewoonster met haar vriend haar woning aan de De Wouden binnenliep, zag zij een lampje branden, vermoedelijk van een zaklantaarn. Kort daarop kwam er een man de woning uit rennen. Deze man rende op de bewoonster af en gooide haar op de grond. Haar vriend trok de man van de vrouw af. Er ontstond een vechtpartij, maar de verdachte ging er toch vandoor. Kort daarna is de verdachte teruggekeerd naar de woning. Agenten hebben daarop de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. De insluiper en de bewoonster waren bekenden van elkaar.

Politie houdt verkeerscontroles
HOOGEVEEN In de omgeving van Hoogeveen heeft de politie vrijdagmorgen en middag drie bekeuringen uitgedeeld voor te hoge snelheid en één voor het niet handsfree bellen.
ERM Vrijdagavond tussen 19.30 uur en 20.30 uur is er een alcoholcontrole gehouden aan de Esweg in Erm. In totaal werden 50 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had te veel gedronken. MEPPEL De politie heeft vrijdagavond in het kader van zicht op licht aan de Eendrachtstraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. De volgende bekeuringen werden uitgedeeld: fietsen zonder licht (7x), rijden door rood licht (1x), niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs (1x).
MEPPEL Tijdens een technische verkeerscontrole door Politie Groningen, Drenthe en Friesland is vrijdagmiddag op de A28 en de A32 toezicht gehouden. Er zijn met name vrachtwagens gecontroleerd. Agenten hebben processen-verbaal uitgeschreven voor het verbreken van de verzegeling van de snelheidsbegrenzer (1x), het overschrijden van de maximum breedte met 1,90 meter door de lading (1x), losbreekreminrichting niet juist verbonden (1x), niet handsfree bellen (1x) en het niet juist verbinden van de hulpkoppeling (1x).
ASSEN Tussen vrijdag 15.00 uur en 23.00 uur zijn in het gebied Assen-Noord en Aa en Hunze controles gehouden door de politie. Er is onder meer gecontroleerd op diverse hangplekken voor jongeren en nabij scholen. In totaal zijn 19 bekeuringen uitgeschreven voor: niet handsfree bellen (5x), overtredingen van de snelheid (2x), tegengesteld een eenrichtingsweg inrijden (1x), geen held dragen op de bromfiets (1x), geen gordel dragen als passagier (1x), geen fietsverlichting (5x), onjuist parkeren in voetgangersgebied (3x) en rijden door rood licht (1x).

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.