Binnensticht, 12.40 uur

Utrrecht 12-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Winkeldieven aangehouden

ZEIST Twee mannen uit Utrecht (23 en 25 jaar) zijn op vrijdagmiddag 11 februari aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Volgens winkelpersoneel zouden de twee uit een winkel aan de Slotlaan goederen hebben gestolen en deze in hun fietstassen hebben gestopt. Het signalement van de twee verdachten en de plaats waar hun fietsen stonden, werd doorgegeven aan de politie.

Hierop vatten politiemensen post bij de fietsen van de twee en na een tijdje kwamen de twee mannen met gevulde plastic tassen weer bij hun fietsen en wilden de tassen ook in hun fietstassen stoppen. Op dat moment werden de twee aangehouden. De 25-jarige Utrechter wenste echter niet mee te werken aan zijn aanhouding en greep een politieman vast. Hierop moest enige dwang worden toegepast om de 25-jarige onder controle te brengen en werd hij geboeid overgebracht naar het bureau.

Na onderzoek van de tassen bleken daarin goederen te zitten die afkomstig waren uit diverse winkels. Omdat de twee Utrechters bekend staan als veelplegers, werden zij in verzekering gesteld en zitten nog vast. Uitgezocht wordt ook uit welke winkels de goederen afkomstig zijn.

Scooter- en bromfietscontrole

DE BILT/ZEIST/DRRIEBERGEN-RIJSENBURG Bij een scootercontrole op vrijdagavond 11 februari werden 36 scooters gecontroleerd. Tegen 16 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. 1 bestuurder werd aangehouden op verdenking van heling/diefstal van een bromfiets. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het opvoeren van de scooter en voor technische gebreken.

Bestuurder bekeurd

ZEIST Een 18-jarige inwoner van Houten is vrijdagmiddag 11 februari bekeurd voor het rijden zonder helm op zijn scooter. Daarnaast kreeg hij een bekeuring omdat hij zich gevaarlijk in het verkeer had gedragen. De Zeistenaar reed op zijn scooter meterslang alleen op zijn achterwiel over het fietspad van de Slotlaan.

Automobilisten onder invloed

ZEIST Op zaterdag 12 februari omstreeks 01.50 uur is een 61-jarige automobilist uit Utrecht betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerden hem op De Dreef. Na een positieve blaastest op straat legde de man een ademanalyse af op het bureau. Hieruit bleek dat hij 485 ug/l. alcohol in zijn lichaam had.

Omstreeks 03.20 uur betrapten politiemensen op de Verlengde Slotlaan een 29-jarige automobiliste uit Zeist op het rijden onder invloed. Zij moest na de positieve blaastest op straat ook mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat zij 770 ug/l. alcohol in haar lichaam had. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen beiden werd proces-verbaal opgemaakt.

BUNNIK Omstreeks 03.30 uur betrapten politiemensen op de Schoudermantel een 38-jarige automobilist uit Maarssen op het rijden onder invloed. Na een positieve blaastest op straat moest hij mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek hij 645 ug/l.alcohol in zijn lichaam te hebben. In afwachting van het inleveren van zijn rijbewijs dat op grond van de hoogte van de ademanalyse ingevorderd werd, werd zijn auto in bewaring genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.