Politie Drenthe

Lastige klant NS twee keer aangehouden

Nieuw-Amsterdam / Emmen 12-02-2005

De politie kreeg vrijdagavond een melding van een lastige klant in een trein op het station in Nieuw-Amsterdam. De 19-jarige verdachte bleek geen kaartje te hebben. De conducteur wilde hem niet mee hebben, maar de klant wilde er niet uit. De verdachte is daarop aangehouden door de politie. Uiteindelijk kreeg de jongeman twee bekeuringen (de tweede is voor het zich niet kunnen legitimeren).
Later op de avond werd de verdachte in vrijheid gesteld. Hij zat op het bureau aan de Waanderweg in Emmen. Agenten vertelden de jongeman dat hij het bureau moest verlaten. De verdachte wilde dit echter niet en bleef herhaaldelijk tegensputteren. Uiteindelijk is de man buiten het bureau gezet. Daar belde hij de meldkamer zonder reden, schold de agenten uit en bleef rondhangen. Omdat hij een bevel van de politie negeerde werd hij wederom aangehouden. Hij is daarna met een snelrecht wel de deur uit gegaan.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.