Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (12/02)

TILBURG, 12 februari 2005

Politie onderzoekt bedreiging

TILBURG: Vrijdagavond 11 februari hield de politie in de Puccinistraat rond 18.30 uur een 39-jarige Tilburgse vrouw aan voor het bedreigen van haar onderbuurvrouw. Het slachtoffer, een 38 jarige Tilburgse vrouw, was met haar zoon naar de bovenbuurvrouw toe gegaan voor een gesprek aangezien ze nogal wat geluidsoverlast veroorzaakte. Daar aangekomen viel dit gesprek verkeerd en bedreigde de vrouw het slachtoffer met een schilmes. De vrouw is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de bedreiging.

Politie rolt hennepkwekerij op na brandmelding

TILBURG: De politie ontdekte zaterdag 12 februari rond 2.00 uur aan de Henri Verbuntstraat een hennepkwekerij. De brandweer kreeg een brandmelding en rukte uit. Vervolgens bleek dat zowel op de eerste verdieping als op de zolder een hennepkwekerij aanwezig was. De hennepkwekerij op de eerste verdieping was totaal vernield door de brand. Op de zolderverdieping troffen de agenten nog 130 planten en 11 assimilatielampen aan. De spullen zijn in beslag genomen voor onderzoek.

Twee Tilburgers aangehouden voor openstaande vonnissen

TILBURG: Agenten hielden vrijdag 11 februari rond 23.15 uur op de Spoorlaan een 22 jarige Tilburger aan omdat hij nog een vonnis had openstaan. Hij moest 138 euro betalen of twee dagen gaan zitten. Aangezien hij niet kon betalen, is hij ingesloten. Bij de fouillering van de verdachte, troffen agenten ook nog een zakje weed aan. Dit is in beslag genomen.

TILBURG: Zaterdag 12 februari hielden agenten rond 11.30 uur een 50-jarige Tilburger aan op de Tobias Asserlaan. Hij had nog 14 dagen celstraf tegoed en is daarom aangehouden en ingesloten.

Politie onderzoekt mishandeling

OISTERWIJK: De politie hield zaterdag 12 februari rond 2.30 uur een 46-jarige man uit Oisterwijk aan voor het mishandelen van zijn 38-jarige ex-vrouw. De vrouw wist de politie te alarmeren die snel polshoogte ging nemen in hun woning aan de Prinses Marijkestraat. De man uitte nog steeds agressieve taal richting zijn vrouw toen de agenten arriveerden. De man is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed

TILBURG: De politie hield zaterdag 12 februari rond 2.00 uur op de Kempenbaan een 57-jarige Tilburger aan. De man trok de aandacht van de agenten doordat hij slechts 20 kilometer per uur reed, vervolgens een rood verkeerlicht negeerde en gewoon doorreed. Toen ze man aan de kant hadden gezet en zijn portier openden, roken ze sterke alcohollucht. Daarop werd de man aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Inge van den Heuvel