1e persbericht van zaterdag 12 februari 2005

Eindhoven 12-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt twee aanrijdingen en rijdt door

De politie heeft vrijdagnacht om 0.30 uur in zijn woning een 36-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor op de Marconilaan en Boschdijk twee aanrijdingen veroorzaakt. De man reed met zijn auto tegen een geparkeerde auto en even later tegen een verkeersbord. Hij reed na de aanrijdingen naar huis zonder verlichting. De politie constateerde dat de man gedronken had. Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 1,4 vastgesteld. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vernieling

Vrijdag om 22.30 uur is door de politie een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had kort daarvoor bij een kantoor aan de Boschdijk drie ruiten vernield. Daarna was hij het pand binnengedrongen en had met een ijzeren staaf een deel van de inboedel vernield. De man verklaarde uit frustratie te handelen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Man bedreigt politieagent

Vrijdagnacht rond 0.45 uur heeft een 46-jarige Helmonder een politieman bedreigd. Dat gebeurde toen de man na een ruzie in een café aan de Havenweg buiten was gezet. Hij weigerde het horecagebied te verlaten toen dat door de politieman tegen hem gezegd werd. De man bedreigde de agent met de dood. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij de cel is ingegaan.

Asten: Man met mes bedreigd

Vrijdagnacht rond 1.30 uur zijn in de Tuinstraat in Asten drie mannen ( 24,20 en17 jaar oud) uit dat dorp aangehouden. Ze hadden bij een café aan de Julianastraat ruzie gekregen. Toen een personeelslid ingreep werd hij door een van hen met een dolkmes bedreigd. Bij het verlaten van het café werd er een ruit van de voordeur vernield. De drie zijn voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Vessem: Inbraak

Vrijdag tussen 17.00 en 19.30 uur is ingebroken in een woning aan de Hooge Akker in Vessem. Er werd een raam opengebroken. De dieven hebben een foto- en een filmcamera, een horloge en geld gestolen.

Knegsel: Inbraken

Vrijdag tussen 9.00 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan Dn Alleman in Knegsel. De dieven braken een dakraam op de eerste verdieping open. Er zijn geld, een digitale fotocamera, een horloge, sieraden , een beamer en twee zonnebrillen gestolen.

Vrijdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur werd ingebroken bij een woning aan De Kranenpoel. De inbrekers braken een bovenlicht open en klommen daardoor naar binnen. Er zijn sieraden gestolen.

Casteren: Inbraak

Vrijdag tussen 14.30 en 23.00 uur is er ingebroken in een woning aan het Kerkeneind in Casteren. Een schuifpui werd opengebroken om binnen te kunnen komen. De dieven hebben geld en sieraden gestolen.

Helmond: Inbraak

Vrijdagavond tussen 18.00 en 21.0 uur is ingebroken in een woning aan de Van Den Dungenstraat. De voordeur werd opengebroken. De bewoner mist onder meer geld en een videocamera.

Valkenswaard: Inbraak in sportkantine

Bij een inbraak in een sportkantine aan de Loonderweg in Valkenswaard zijn vrijdagnacht twee geldkistjes, met nog onbekende inhoud, gestolen. De dieven knipten een gat in het hekwerk en sloegen aan de achterkant van de kantine een ruit kapot. De inbraak gebeurde rond 2.00 uur.