Rijn&Venen, 13.30 uur

Utrecht 12-02-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Verkeerscontrole Maarssen

MAARSSEN De politie hield vrijdagmiddag van 12.00 uur tot 19.15 uur een grote verkeerscontrole in en rond Maarssen. Er werd onder andere gecontroleerd op de Zuilense Ring, Dr. Plesmanlaan en Sweserengseweg. In totaal werden 42 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het niet dragen van de gordel, niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, versleten banden, verlopen APK, onverzekerd voertuig en rijden zonder helm.

Dronken man op achterbank auto

BREUKELEN Omstreeks 09.40 uur vrijdagmorgen kreeg de politie de melding dat er een auto op een zandtalud aan de Breukelerwaard stond. In de auto zou een man op de achterbank slapen. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een 27-jarige man uit Leiderdorp slapend op de achterbank aan. Op de voorstoel lag een mes. Dit is in beslag genomen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage van 660 ug/l te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het voorhanden hebben van een verboden wapen.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT / WILNIS / AMSTELHOEK De politie hield vrijdagavond een alcoholcontrole op diverse locaties in het district Rijn&Venen. In totaal werden 580 blaastesten afgenomen. Drie automobilisten bleken teveel gedronken te hebben. Een van hen negeerde het stopteken en reed door. Hij werd even later aangehouden.

Op de Mijdrechtse Dwarsweg werd een 42-jarige automobilist uit Amstelhoek aangehouden. Hij bleek 520 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

Op de Provinciale weg N 201 in Amstelhoek werd een 33-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 320 ug/l in zijn lichaam. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

Eveneens op de Provinciale weg N 201 negeerde een 22-jarige automobilist het stopteken van de politie. Hij werd door de politie alsnog op de Rondweg in Mijdrecht aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage van 925 ug/l te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal zich tegenover de rechter moeten verantwoorden.

Onbekende man aangehouden

LOENEN a/d VECHT Omdat surveillerende agenten vrijdagmiddag rond 16.30 uur een onbekende man in een bushokje zagen zitten en hem twee uur later daar nogmaals aantroffen, vroegen zij hem of alles goed ging en wat hij aan het doen was. Echter, de man gaf geen antwoord. De agenten probeerden het in diverse talen, maar kregen geen antwoord. Daarop hebben zij de man aangehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Op het politiebureau hebben diverse tolken geprobeerd met de man te praten, er kwam echter geen antwoord. In overleg met de Vreemdelingenpolitie is de man aan hen overgedragen om zijn identiteit vast te stellen.