Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten van zaterdag 12 februari 2005

Alkmaar 12-02-2005 - 15.00 uur

Doorrijden na aanrijding op Kanaalkade: getuigen gezocht

Alkmaar, maandag 7 februari 2005

De politie in Alkmaar is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietsster en een personenauto op maandag 7 februari tussen 16.20 uur en 16.30 uur. De fietsster, een 53-jarige vrouw uit Alkmaar stond voor het rode licht te wachten bij de kruising van de Kanaalkade en de Geestersingel. Toen het verkeerslicht op groen sprong, wilde de vrouw op haar fiets stappen. Op dat moment reed er plotseling een bestelwagen tegen de voorzijde van haar fiets aan. De fiets van de vrouw viel, maar de bestuurder van de auto reed door. Twee jongens hielpen de vrouw met de fiets. De verdachte reed weg richting de Frieschebrug. Het gaat om een witte bestelbus of bestelauto met rood/zwart en mogelijk groen opschrift. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 8844 (lokaal tarief).

Liquidatie Martin H. in Opsporing Verzocht

Op klaarlichte dag werd op 18 maart 2004 Martin H. vermoord. Dit gebeurde vlakbij de penitentiaire inrichting De Keern in Hoorn. Sindsdien maken politie en justitie onafgebroken jacht op de dader(s). Martin H. was geen onbekende in het criminele milieu. Hij werd veroordeeld voor de moord op dominee Klaas Bruinsma en T. Hijzelendoorn.

Op maandag 14 februari wordt om 19.30 uur en 22.00 uur in het AVRO-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak. Er worden dan beelden vertoon van een verdachte. De uitzending wordt herhaald op dinsdag om 10.30 uur.

Ook in het regionale opsporingsprogramma TV Ter Plaatse van RTV Noord-Holland worden beelden vertoond. De uitzendtijden zijn op woensdag, te beginnen om 18.35 uur, waarna het elk uur herhaald wordt.

Drugsdealer aangehouden

Alkmaar, vrijdag 11 februari 2005

Een 37-jarige man uit Alkmaar is op het Geert Groteplein aangehouden op verdenking van het verhandelen van drugs. Surveillerende agenten zagen dat de verdachte softdrugs verkocht aan een ander persoon. Ook droeg de verdachte een groot geldbedrag bij zich. De man is meegenomen naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontrole

Alkmaar, vrijdag 11 februari 2005

Tijdens een verkeerscontrole in de middag zijn op de Westerweg 13 bekeuringen geschreven wegens het niet dragen van de autogordel.

Mishandelingen

Alkmaar, vrijdag 11 februari 2005

Een 33-jarige man uit Alkmaar is tussen 21.00 en 21.30 uur mishandeld door een aantal mannen. Hij fietste van het Ritsevoort richting de Vrouwenstraat. Toen de man de Frits Conijntunnel uitreed sloegen twee jongens op een brommer de man met een bromfietsslot op zijn rug. Waarom is niet bekend. Het gaat om vermoedelijk twee 19-jarige blanke mannen. Ze reden op een witte Gilera damesbrommer.

Alkmaar, vrijdag 11 februari 2005

Omstreeks 15.00 uur zijn in het park Westerhout twee 15-jarige meisjes uit Alkmaar mishandeld door een man. Zij zaten op een bankje toen hier een van de vier honden van de man op sprong. De meisjes werden bang en zetten de hond van de bank af. De man werd kwaad en sloeg hen met gebalde vuist van het bankje af. De man, blank, deels kaal, deels grijs haar, ongeveer 40/50 jaar oud, verkeerde in het gezelschap van twee, ongeveer 40 jaar oude vrouwen.

Inbraak woningen

Alkmaar, donderdag 10 februari 2005

In de avond van donderdag 10 februari is ingebroken bij een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. De dader is binnen gekomen door een terrasdeur aan de achterzijde te forceren. Er zijn een fotocamera en een computer weggenomen.

Heiloo, vrijdag 11 februari 2005

In de avond is tussen 18.15 en 19.15 uur ingebroken bij een woning aan Laan Eindeloos. De daders kwamen binnen via de tuindeuren. Er is een geluidsinstallatie ontvreemd, een laptop en een mobiele telefoon.

Slootdorp, vrijdag 11 februari 2005

Op vrijdagavond is ingebroken bij een woning aan de Koningin Julianalaan. Terwijl de bewoner thuis televisie keek, is een insluiper in de slaapkamer van de woning geweest en heeft daar diverse spullen ontvreemd. Het gaat onder andere om pasjes, geld en een trouwboekje. De dader is binnen gekomen door het forceren van het slaapkamerraam.

Aanrijding

Wervershoof, vrijdag 11 februari 2005

Op de kruising Markerwaardweg/Graanmarkt zijn twee autos met elkaar in botsing geraakt. Daarbij is een 27-jarige vrouw uit Andijk gewond geraakt aan haar nek.

De vrouw reed over de Marktweg in westelijk richting. Zij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de van rechts komende auto met daarin een 66-jarige man uit Medemblik. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden tijdens rijontzegging

De Koog, vrijdag 11 februari 2005

Een 58-jarige man uit Utrecht is omstreeks 16.30 uur aangehouden op de Nikadel omdat hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. De man kreeg een proces-verbaal.

Bromfiets gestolen

Alkmaar, vrijdag 11 februari 2005

Tussen 05.45 en 16.00 uur is vanaf de Judith Leysterstraat een bromfiets van het merk Aprilia gestolen. Het zwartkleurige voertuig heeft zilverkleurige velgen.

Rijden met drank

Heerhugowaard, vrijdag 11 februari 2005

Een 49-jarige man uit Waarland is in de avond op de Westerweg aangehouden omdat hij werd verdacht van het rijden met alcoholhoudende drank op. Uit de blaastest bleek dat hij bijna twee keer meer dan het wettelijk toegestane had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Bergen, vrijdag 11 februari 2005

Een 22-jarige man uit Bergen aan Zee is in de avond aangehouden op de Breelaan omdat agenten hem zagen rijden terwijl ze wisten dat het rijbewijs van de betreffende persoon is ingevorderd. Bij de blaastest bleek ook dat de man twee keer teveel drank op had. Zijn voertuig is in beslag genomen en hem wacht een proces verbaal.

Warmenhuizen, vrijdag 11 februari 2005

Een 54-jarige man uit Warmenhuizen is op de Kanaalweg aangehouden op verdenking van het rijden met drank op. Uit de blaastest bleek dat de man bijna twee keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod een proces-verbaal.

Bergen, vrijdag 11 februari 2005

Een 67-jarige man uit Bergen is op de Eeuwigelaan aangehouden op verdenking van het rijden met drank. Uit de blaastest bleek dat de man ruim twee keer teveel drank op had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Hoorn, zaterdag 12 februari 2005

Een 30-jarige man uit Hoorn is net na middernacht op de Vale Hen aangehouden op verdenking van het rijden met drank op. Het voertuig dat de man bestuurde viel op omdat het geen verlichting voerde. Toen de inzittenden het politievoertuig zagen, sprongen de vier inzittenden uit de auto en probeerden weg te lopen. De bestuurder wilde niet meewerken aan de blaastest en had ook geen rijbewijs bij zich. Toen hij uiteindelijk na een vordering ging blazen, bleek dat hij bijna twee keer teveel drank op had. Hij werd aangehouden, maar verzette zich hiertegen en sloeg de agenten. Ook zijn broer, die niet reageerde op vorderingen van de agenten, is aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en krijgen een proces-verbaal.

Hoorn, zaterdag 12 februari 2005

Een 19-jarige man uit Abbekerk is omstreeks 3.00 uur op de Grote Oost aangehouden. Hij reed een weg in waar hij niet in mocht rijden, negeerde een stopteken van de politie en probeerde er zonder verlichting vandoor te gaan. Hij kon worden aangehouden op de Grote Oost en uit de blaastest bleek dat de man ruim 2,5 keer teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hem wacht een proces-verbaal.

Bergen, zaterdag 12 februari 2005

Een 23-jarige man uit Bergen is om 4.00 uur aangehouden op de Maesdammerlaan op verdenking van rijden met drank op. Uit de blaastest bleek dat de man bijna 2,5 keer teveel drank op had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Den Helder, zaterdag 12 februari 2005

Een 35-jarige man uit Den Helder is om 4.00 uur aangehouden op verdenking van het rijden met drank. De man gebruikte de gehele Kanaalweg, zowel de linker- als de rechterrijstrook. Hij kon op de Weststraat worden aangehouden en moest blazen. Hij had ruim drie keer teveel drank op. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, zaterdag 12 februari 2005

Een 26-jarige man uit Polen is op de Martin Lutherkingweg aangehouden omstreeks 4.30 uur. De man bleek ruim 4 keer teveel drank te hebben genuttigd. Het rijbewijs van de man bleek al te zijn ingevorderd. Hem wacht een proces verbaal, net als de 28-jarige inzittende die waarschijnlijk eerst heeft gereden.

Oudesluis/Wieringerwerf, zaterdag 12 februari 2005

Op de Noorderweg in Oudesluis en de Prof. Grandpre Molierestraat in Wieringerwerf is tussen 21.00 en 4.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 29 automobilisten gecontroleerd, 2 van hen bleken teveel te hebben gedronken. Zij kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Dronken op de brommer

Den Helder, vrijdag 11 februari 2005

Een 40-jarige man uit Den Helder is aangehouden op de Landmetersweg omdat hij werd verdacht van het rijden op de brommer met teveel drank op. De man had een aanrijding veroorzaakt met een ander voertuig en moest daarom ook blazen. De blaastest mislukte en daarom is er een bloedproef gedaan, waarvan de uitslag nog niet bekend is.

Man aangehouden wegens bedreigen moeder

Anna Paulowna, vrijdag 11 februari 2005

Een 25-jarige man uit Anna Paulowna is in de avond aangehouden omdat hij zijn 50-jarige moeder bedreigde en het huis vernielde. De man is meegenomen naar het bureau en krijgt een proces-verbaal.

Fietser gewond na aanrijding

Alkmaar, vrijdag 11 februari 2005

Een 37-jarige man uit Alkmaar is gewond geraakt toen hij bij een aanrijding met een personenauto ten val kwam. De man fietste over de Kennemerstraatweg komende uit de richting van de stad. De automobilist, een 27-jarige man uit Alkmaar, en een getuige verklaarden dat de man ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan plotseling de weg opreed en een aanrijding niet meer te voorkomen was. De man is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee mannen aangehouden na beledigen agenten

Castricum, zaterdag 12 februari 2005

Een 26-jarige man en een 25-jarige man uit Castricum zijn omstreeks 2.30 uur aangehouden op de Dorpsstraat. De 26-jarige man plaste tegen de politieauto aan, beledigde agenten en verzette zich bij zijn aanhouding. Zijn 25-jarige vriend verzette zich eveneens en is om die reden aangehouden. De 25-jarige man werd al snel weer op vrije voeten gesteld. Hij kreeg wel een proces-verbaal omdat hij zich niet kon legitimeren. De 26-jarige man wordt nog gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto gestolen en total loss teruggevonden

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 12 februari 2005

Een 22-jarige man uit t Zand kwam er na een avondje stappen in Burgerbrug achter dat zijn auto van de parkeerplaats bij het café was ontvreemd. Hij werd opgehaald door zijn vriendin en terwijl ze terugreden naar huis troffen ze het voertuig total loss aan tegen de vangrail van de rijksweg N9.

Forse snelheidsovertreding: rijbewijs kwijt

Broek op Langedijk, zaterdag 12 februari 2005

Een 19-jarige man uit Noord-Scharwoude werd op de Westelijke Randweg aangehouden omdat hij veel te hard reed. Hij reed 115 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De man kon zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Twee mannen aangehouden wegens doorrijden na aanrijding

Heerhugowaard, zaterdag 12 februari 2005

Een 28-jarige man en een 19-jarige man uit Alkmaar zijn omstreeks 1.00 uur aangehouden omdat ze worden verdacht van het veroorzaken van een aanrijding en het doorrijden na de aanrijding. Een 34-jarige man uit Heerhugowaard reed over de Westerweg komende uit de richting van de Westtangent. Een hem tegemoetkomende auto kwam eerst in de berm terecht, kwam vervolgens op de verkeerde weghelft en er ontstond een aanrijding. De verdachten verlieten de plaats van het ongeval echter direct met hun zwaar beschadigde voertuig. Na een zoekslag in de omgeving konden agenten de twee mannen een half uur na de aanrijding aanhouden op de Berenkoog in Alkmaar waar ze rondliepen. Ze zijn meegenomen naar het bureau. De bestuurder van de auto, de 28-jarige man, bleek ook bijna twee keer teveel te hebben gedronken en had zijn rijbewijs niet bij zich. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. Ook de andere man kreeg een proces-verbaal omdat hij zich niet kon legitimeren.