Politie Gelderland-Zuid

Politie heeft handen vol aan feest

Nijmegen 12-02-2005 - (02)

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er tijdens een feest in een café in Nijmegen-Zuid iemand neergestoken zou zin. Direct ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Het bleek dat zowel verdachte als slachtoffer al weg waren.

Terwijl de agenten gegevens aan het verzamelen waren om meer duidelijkheid te krijgen, brak er in het café weer een vechtpartij uit. Er waren toen nog ongeveer 20 personen aanwezig. Bij de vechtpartij liep een 38-jarige Nijmegenaar klappen op. De politie had de grootste moeite om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk kon de 38-jarige ertoe bewogen worden om naar huis te gaan. De politie trof in het Canisius-ziekenhuis een 40-jarige Nijmegenaar aan die in zijn zij gestoken was. De verwondingen bleken mee te vallen. Op basis van verklaringen van getuigen hield een aanhoudingseenheid zaterdagmorgen vroeg de verdachte van de steekpartij aan in zijn woning. Het gaat om een 36-jarige Nijmegenaar.

Enige tijd na deze vechtpartij ontstond er tumult bij een woning aan de Meijhorst. Het bleek dat hier de 38-jarige man woonde die eerder bij het feest was geweest en daar klappen had gehad. Deze man provoceerde buurtgenoten. Toen de politie met diverse eenheden ter plaatse was, kwam de man naar buiten en bedreigde de aanwezige agenten met een groot slagersmes. Deze voelden zich hierdoor zo bedreigd dat drie agenten hun vuurwapen trokken om de man te dwingen het mes neer te leggen. Uiteindelijk wist een politiehond de man te overmeesteren en kon hij aangehouden worden. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en vervolgens ingesloten.

De politie onderzoekt nu diverse zaken: de aanleiding tot en het verloop van de steekpartij, de aanleiding tot en het verloop van de daaropvolgende vechtpartij en de bedreiging met een mes in Meijhorst. De drie agenten die gedwongen waren hun dienstwapen te trekken hebben alledrie aangifte gedaan van bedreiging.