Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 12 februari

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van het district West heeft vrijdagavond, in samenwerking met de Regionale Ondersteunings Groep (ROG), een actie preventief fouilleren gehouden in de wijken Middelland en Nieuwe Westen. In totaal zijn er op straat
vierhonderdnegenentachtig mensen gefouilleerd en acht auto's gecontroleerd. In vier horecagelegenheden werden éénenzeventig mensen gefouilleerd. Zeven mensen werden aangehouden voor onder andere de wet Wapens en Munitie. Acht steek- en twee slagwapens zijn in beslag genomen, alsmede een boksbeugel. Bij een aantal mensen werden gebruikershoeveelheden verdovende middelen aangetroffen, er zijn voor diverse overtredingen twaalf bekeuringen uitgeschreven.


* GEWAPENDE OVERVAL, VERDACHTE AANGEHOUDEN

RIDDERKERK - De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft vrijdagavond een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een restaurant. Vrijdagavond, rond half tien, kwam er een gemaskerde man een restaurant aan de Generaal Smutsstraat binnen. Hij dreigde met een vuurwapen en eiste geld. De 31-jarige eigenaresse wilde dat niet geven. De overvaller bleef dreigen en sloeg een medewerkster met z'n vuurwapen, waarop er een worsteling ontstond met die medewerkster en een klant. De dader moest hierbij het onderspit delven en werd aangehouden. Bij de worsteling is er een schot afgegaan, waardoor de 20-jarige medewerkster een schampschot opliep aan haar buik. Zij is naar het Zuiderziekenhuis gebracht en kon na behandeling weer naar huis. De verdachte werd overgegeven aan de politie, hij is ingesloten. Een vuurwapen met een houder en negen patronen werd in beslag genomen.


* GEWAPENDE OVERVAL
SCHIEDAM - Een belwinkel aan de Swammerdamsingel is vrijdagavond overvallen door twee gemaskerde mannen. De daders verdwenen met enkele mobiele telefoons en een portemonnee. Omstreeks half tien kwam het tweetal de winkel binnen. Eén van de twee trok een vuurwapen, bedreigde een werknemer en sloeg hem met het wapen een paar keer tegen z'n hoofd en schopte hem. Met de telefoons en portemonnee verlieten de overvallers de zaak. De 39-jariger werknemer is in het Vlietlandziekenhuis behandeld en ter observatie opgenomen. De recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in naar de daders.


* UITSLAANDE BRAND
ROTTERDAM - In een woning aan de Bergselaan brak vrijdagavond laat, door nog onbekende oorzaak, brand uit. Een 59-jarige Rotterdammer liep brandwonden op. Gealarmeerde politiemensen kwamen rond kwart voor twaalf ter plaatse en zagen een man in een kozijn zitten. Met behulp van een ladder van de brandweer werd hij naar beneden gehaald. Hij is met brandwonden naar het Brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis gebracht. De brandweer gaf om even na twaalf uur het sein brand meester. De politie van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Het vuur is vermoedelijk in de keuken begonnen. De woning liep zeer ernstige schade op.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN DRIE OVERVALLEN AAN

ROTTERDAM - De politie van het district De Noordhoek heeft met de aanhouding van een 29-jarige man uit Rotterdam drie gewapende overvallen en twee diefstallen in de wijk Blijdorp opgelost. De Rotterdammer wordt verdacht van het plegen van gewapende overvallen op een bloemisterij aan de Statenweg, een slijterij aan de Nobelstraat, een winkel aan de Schieweg en diefstal uit de kassa van een winkel aan de Walenburgerweg en de Erasmusstraat. Tijdens de overvallen, die tussen 17 januari en 5 februari van dit jaar plaatsvonden, werden de personeelsleden bedreigd met een mes of vuurwapen waarna de overvaller ervandoor ging met geld. De recherche, wijkpolitie en directe hulpverlening van het district De Noordhoek stelden een onderzoek in wat deze week resulteerde in de aanhouding van de man. Tijdens een postactie werd de Rotterdammer, aan de hand van het door de slachtoffers opgegeven signalement, door politiemensen opgemerkt. Hij werd op de Bergselaan aangehouden. Tijdens zijn fouillering bleek hij in het bezit te zijn van een mes. De 29-jarige Rotterdammer is vandaag voorgeleid aan de rechter-commisaris en in bewaring gesteld.


* ZES VERDACHTEN IN ONDERZOEK CRIMINELE OVERLAST AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De recherche van het district De Noordhoek heeft de afgelopen dagen zes Rotterdammers in de leeftijd van 20 tot 23 jaar aangehouden. De mannen worden verdacht van bedrijfsinbraken, ramkraken, overvallen en carjacking in de wijk Schiebroek en de 3B-driehoek alsmede van heling en uitlokking. Eén werd eerder deze week in bewaring gesteld door de rechter-commissaris, vier andere werden vrijdag in bewaring gesteld en de zesde Rotterdammer werd door de rechter-commissaris uit de hechtenis geschorst. Deze aanhoudingen zijn het resultaat van een onderzoek dat startte in de maand augustus 2004 naar aanleiding van de criminele overlast in met name de wijk Schiebroek. Bij een overval in een woning in de wijk Hillegersberg in november 2004 werden drie mannen aangehouden. Zij zitten nog steeds in bewaring. Deze drie mannen behoorden, zoals uit het onderzoek bleek, tot een groep waarvan ook de zes verdachten deel uitmaakte. Vorig weekeinde werd de eerste van de zes aangehouden, de andere vijf werden dinsdag in alle vroegte van hun bed gelicht. Bij één van hen werd in zijn woning ook een hennepkwekerij aangetroffen. De groep ontplooide steeds in wisselende samenstelling hun criminele activiteiten. Bij de verdachten werden onder andere computers, laptops, audioapparatuur en bromscooters, alsmede twee personenauto's in beslag genomen. De recherche van het district De Noordhoek zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 42-jarige Rotterdammer werd donderdagavond laat, rond twaalf uur, aangehouden op de Spoorweghaven nadat hij kort ervoor op de Laan op Zuid een 24-jarige Rotterdamse van haar tas had beroofd. De man werd, aan de hand van het opgegeven signalement, door politiepersoneel aangehouden. Hij was nog in het bezit van zijn buit. De tas, met inhoud, is teruggegeven aan de eigenaresse. De verdachte wordt maandagmorgen voorgeleid aan de Officier van Justitie.