Persberichten zaterdag 12 februari

's-Hertogenbosch 12-02-2005

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is een 25-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had eerder die dag zijn 36-jarige ex-vriendin, toen ze hij hem bij de woning kwam, om nog wat spullen op te halen gedwongen mee te gaan met hem. Hij nam haar mee naar een adres in 's-Hertogenbosch waar hij haar vast hield. Getuigen hadden hiervan melding gedaan bij de politie. Na onderzoek werd vastgesteld waar de vrouw werd vastgehouden, waarna de politie de vrouw heeft bevrijd en de man heeft aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.45 uur, werd op de Burgs Godschalxstraat in 's-Hertogenbosch een 30-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur.

------
's-Hertogenbosch - Dezelfde nacht, even na 03.00 uur, werd op de Eekbrouwersweg in 's-Hertogenbosch een 23-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel had gedronken (bijna vier keer het maximaal toegestane). Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man waarschijnlijk moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die naast de straf wordt opgelegd. De cursus moet door de overtreder zelf worden betaald en kost 506,46 euro.

MAN AANGEHOUDEN MET HARDDRUGS

Schijndel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 26-jarige man uit Heythuysen aangehouden. Politiemensen zagen hem op een bromfiets rijden over de Kloosterstraat in Schijndel. Toen de bestuurder merkte dat de politie hem wilde controleren reed hij snel weg, waarbij hij een weg nam, waarbij de politie mensen hem in de auto niet konden volgen. Korte tijd later troffen de politiemensen de bromfietser op het Catharinaplein in Schijndel. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn en er bleken tal van mankementen aan te zijn. Bij controle van de bestuurder, de 26-jarige man uit Heythuysen, bleek dat deze een 11-tal gripzakjes met vermoedelijk cocaïne bij zich had. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.
De man bleek ook nog een straf van 40 dagen hechtenis te moeten ondergaan en verder moest hij nog verschillende geldboetes betalen. Hij zal dan ook niet worden heengezonden na verhoor maar worden ingesloten om zijn hechtenis te ondergaan.

AUTO UITGEBRAND

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een brand gemeld op Huisvennen in Boxtel. Op de Huisvennen, vlak bij de spoorlijn in de richting Tilburg en de Kapelweg in Boxtel bleek een auto in brand te staan. Door de brandweer werd het vuur geblust. Nog onbekend is van wie de auto is en hoe hij daar in brand is geraakt. De auto is helemaal uitgebrand.

VERLICHTINGSCONTROLE

Uden - Vrijdagavond is rond de Markt in Uden een verlichtingscontrole gehouden. Daarbij zijn 9 fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Twee fietsers werden bekeurd omdat ze door het voetgangersgebied fietsten.

MANNEN MOETEN NOG ZITTEN

Uden - Door de politie Uden zijn zaterdagmiddag twee mannen uit Uden aangehouden. Een 35-jarige man uit Uden werd in zijn woning aangehouden. De man moest nog een gevangenisstraf van 24 dagen ondergaan voor een eerdere veroordeling. Bij zijn aanhouding bleek hij ook nog in het bezit van een gestolen fiets. De fiets is in beslag genomen en onderzocht wordt of hij zich heeft schuldig gemaakt aan heling of diefstal. Voor het ondergaan van zijn eerdere straf is hij ingesloten.

------
Uden - Zaterdagmiddag werd ook een 40-jarige man uit Uden aangehouden in zijn woning. Deze man moest nog 94 dagen gevangenisstraf ondergaan voor een eerdere veroordeling. De man is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 01.00 uur, is op de Zaltbommelseweg in Oss een 47-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 5 uur.
-----
Oss - Dezelfde nacht even na 03.30 uur, werd op de Molenstraat in Oss een 46-jarige man uit Gorinchem voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

AANHOUDINGEN VOOR BELEDIGING

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 03.30 uur zijn een 32-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Oss aangehouden. Op de Berghemsweg in Oss werd de auto waarin ze zaten tot stoppen gedwongen. Even eerder zagen de politiemensen dat de man afval weggooide op de Oostwal in Oss. Ze wilde de man hierop aanspreken. De man beledigde echter de politiemensen, waarop hij werd aangehouden. Terwijl de politiemensen daarmee bezig waren beledigde ook de vrouw de politiemensen. Ze werd eveneens aangehouden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

BROMFIETSER GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Mill - Vrijdagmiddag is een 17-jarige jongen uit Wilbertoord gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De jongen reed op zijn bromfiets over de Parallelweg in Mill. In een bocht nam bij de binnenbocht, waarbij hij op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terechtkwam. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een busje. Bij het uitwijken, terug naar zijn eigen weghelft, is hij ten val gekomen. Hij raakte daarbij zodanig gewond dat hij met been- en bekkenletsel is overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.

ILLEGALE VREEMDELING AANGETROFFEN

Velp - In de nacht van vrijdag op zaterdag troffen politiemensen op de Generaal de Bonsweg in Velp een 20-jarige man aan. De man, mogelijk afkomstig uit Somalië kon geen geldige verblijfspapieren overleggen. Hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst.