Politie Zeeland


O-887-2005 Bouwhek tegen auto gewaaid

In Kerkwerve, in de Beatrixstraat, is vanmorgen omstreeks 10.58 uur een bouwhek tegen een geparkeerd staande auto gewaaid.
De personeelsleden van het bouwbedrijf zijn gewaarschuwd om het hek weer vast te komen zetten. De verzekering gaat de schade aan de auto van de vrouw voor haar rekening nemen.


Aanvulling op bericht O-0885-2005 Ongeval op de Philipsdam

Een 64-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland reed, met een aanhanger achter zijn auto, omstreeks 09.47 uur vanmorgen over de Philipsdam. Door de harde wind, in combinatie met het lage gewicht van de aanhanger, waaide deze om en brak los van de auto. De aanhangwagen kwam op de andere weghelft terecht en kon niet meer ontweken worden door een tegenligger, een 23-jarige Thoolse automobilist. De Tholenaar reed tegen de losgebroken aanhanger aan. Doordat de voorruit van zijn auto brak, kreeg de Thoolse automobilist glas in zijn gezicht en hij is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aanhanger en de personenauto van de Tholenaar zijn beiden weggetakeld door een takelbedrijf. Tegen de automobilist uit Schouwen Duiveland wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanvulling op bericht O-886-2005 Weg tijdelijk afgezet

Op de zuidbaan van de A58, rijrichting Vlissingen-Bergen Op Zoom, werd, door de harde wind, een aanhanger omvergeblazen. De aanhanger hing achter een vrachtwagen die bestuurd werd door een Poolse chauffeur. Als door een wonder werd de aanhanger weer rechtop geblazen en hoefde er dus geen takelbedrijf ter plaatse te komen om de aanhanger te takelen. De politie heeft het verkeer in file gebracht en een grote vrachtwagencombinatie uit het verkeer laten komen om voor de Poolse vrachtwagen te gaan rijden. Deze kon zo, in de luwte van de grote vrachtwagencombinatie, weer een stukje verder rijden. Het geheel is op een parkeerplaats neergezet en aan de Poolse chauffeur is een rijverbod opgelegd totdat de wind weer is gaan liggen. Dit was om verdere ongelukken te voorkomen. De aanhanger is aan de zijkant beschadigd door de val op het wegdek.


W-888-2005 Verkeersongeval met sportauto

Op de A58, ter hoogte van Oost Souburg, is een sportauto compleet vernield.
De bestuurder van de sportwagen was weggereden van de verkeerslichten, in de richting van Middelburg. Bij deze manoeuvre waren de achterwielen gaan spinnen en was hij de macht over zijn stuur kwijtgeraakt. Een achterwiel is toen tegen de vangrail aangekomen en een fractie later is ook de rest van de auto tegen de vangrail gebotst. Het, deels polyester, sportautootje werd hierdoor in heel veel stukjes verdeeld die zich over het wegdek verspreidden. Niemand raakte gewond. Het wegdek is schoongemaakt en het sportwagentje is weggetakeld door een takelbedrijf.


O-889-2005 Winkeldief aangehouden Bruinisse

In een winkel aan de Nieuwstraat in Bruinisse is een 68-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij goederen had weggenomen uit de winkel, zonder deze af te rekenen.
De vrouw werd omstreeks 12.17 uur aangehouden door personeel van de winkel. De goederen hadden een waarde van enkele euro's. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.