BAXTER PR

Uitreiking Orange BAFTAS live bij filmkanaal CineNova

Britse filmprijzen uitstekende graadmeter voor de Oscars(r) Uitreiking Orange BAFTAs live bij CineNova

Amsterdam, 17 januari 2005 De uitreiking van de Orange BAFTAs (British Academy of Film and Television Arts) wordt evenals vorig jaar live en exclusief op de Nederlandse televisie uitgezonden door het filmkanaal CineNova. Het event is gepland op zaterdag 12 februari a.s. en begint om 21. 10uur.FilmspecialistRené Mioch verzorgt het Nederlandse commentaar tijdens de rechtstreekse uitzending en geeft een voorbeschouwing om 20.45 uur. De nominaties voor een Orange BAFTA 2005 zijn vandaag bekend gemaakt.

De internationaal gerespecteerde filmprijzen zijn dé graadmeter voor de Amerikaanse Oscars, die in de nacht van 27 op 28 februari a.s. worden toegekend. Ook dit event wordt door CineNova live uitgezonden. Het filmkanaal heeft voor beide programma's de live uitzendrechten voor Nederland verworven. De uitreiking van de Orange BAFTAs wordt éénmalig herhaald op 13 februari a.s. en dan met ondertiteling en commentaar van Réne Mioch.

Filmliefhebbers die de Orange BAFTAs in Londen willen bijwonen, kunnen twee weken voorafgaand aan de uitreiking bij Noordzee FM meedoen aan een prijsvraag in het programma van Martijn Krabbé. Gedetailleerde informatie over de line-up van de avond staat vermeld in de digitale programmagids van CineNova op www.cinenova.tv.

17 jan 05 09:57