Ingezonden persbericht


Persbericht d.d 25 januari 2005
Voorjaarsstorm bij Attractiepark Cape Holland en Reddingmuseum

Kinderen kunnen in voorjaarsvakantie een stormtest doen

Gedurende de voorjaarsvakantie woedt er een echte storm bij Attractiepark Cape Holland. Van zaterdag 12 t/m zondag 20 februari vinden stormachtige activiteiten plaats in Attractiepark Cape Holland en het Reddingmuseum. Kinderen kunnen een stormtest doen en zien of zij een voorjaarsstorm zouden overleven. Bovendien zijn er speciale rondleidingen en wordt er maritiem geknutseld. Het voorjaar staat algemeen bekend als de tijd waarin veel storm verwacht wordt. Ook zeelieden en piraten hadden met deze extreme weersomstandigheden te maken. Voor reddingmaatschappijen zorgen de stormen ook voor extra alertheid.

Extra stormachtige activiteiten
De gehele vakantieperiode kunnen kinderen deelnemen aan de stormtest. Hierbij dienen ze diverse opdrachten te vervullen en vragen te beantwoorden. Uiteindelijk blijkt of ze een voorjaarsstorm zouden kunnen overleven. Zo moeten ze in het Attractiepark de grootste nautische simulator (de Hurricane) durven te bezoeken. Daar ontdekken ze waarom de zeelieden van de VOC en de piraten bang waren voor stormen. In het Reddingmuseum voelen ze hoe een voorjaarstorm (ruim windkracht 10) aanvoelt. Op zondag 13 en 20 februari en woensdag 16 februari zijn er speciale rondleidingen door het museum. Tijdens de rondleidingen, die ongeveer 1 uur duren, wordt er van alles verteld over de Nederlandse Reddingmaatschappij(en), reddingacties, scheepsrampen en de diverse typen reddingboten. Ook de varende museumboten Prins Hendrik en Tjerck Hiddes maken onderdeel uit van de rondleiding. Voor kinderen is er op zondagmiddag 13 en 20 februari tussen 14.00 en 16.00 uur ook maritiem knutselen waarbij mooie scheepskaarten gemaakt kunnen worden.

Spannende avonturen
In Attractiepark Cape Holland beleven kinderen allerlei spannende avonturen. Zo ontdekken ze Pirate Village, het domein van de piraten, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Ook komen ze in de VOC Wonderwalk te weten hoe een schip in die tijd gebouwd werd. Hoogtepunt van de ontdekkingstocht is een bezoek aan het grootste VOC-schip ter wereld de 'Prins Willem'. Dit schip ligt afgemeerd aan de kade van Attractiepark Cape Holland. Het schip is maar liefst 72 meter lang en 54 meter hoog en was het vlaggenschip van de VOC. Tijdens hun ontdekkingstocht kunnen kinderen bovendien 'oog in oog' komen te staan met de kapitein van de Prins Willem, zijn bemanning of gevaarlijke piraten.

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Het Reddingmuseum geeft een beeld van het Nederlandse zeereddingswezen en veiligheid op het water. In het museum is voor jong en oud van alles te beleven en uit te proberen. Zo kan men een aanvaring in de mist meemaken, meevaren op een reddingbootsimulator, morseberichten over seinen, telexberichten verzenden en via het Heldenspel ontdekken of men geschikt is om redder te worden. In het museum staan diverse reddingboten en transportwagens. In de Binnenhaven achter het Reddingmuseum liggen de museumreddingboten Prins Hendrik en Tjerck Hiddes. Het Nationaal Reddingmuseum maakt deelt uit van Attractiepark Cape Holland.

Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland kan men bellen met tel: 0900-1231123 (EUR 0.15 p/m). Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl.