TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-02-2005

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 12 februari
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.55 uur

TOPJUDOKA DEBORAH GRAVENSTIJN EN SCHAATSER
MARK TUITERT IN Z@PPSPORT

Vandaag een extra spetterende aflevering van het enige jeugdsportmagazine op de Nederlandse televisie: presentator Barbara Barend duikt op tussen de schoolzwemmers in Sportfondsenbad Nijmegen. En dit zit erin:

In Sportcentrum Teteringen vond het Indoor Hockey Toernooi LG (lichamelijk gehandicapten) plaats. In de 'Repo' volgt Barbara de verrichtingen van het team van Push, dat de finale bereikt.

Topjudoka Deborah Gravenstijn won al zilver op een EK en op een WK en zij bezit ook Olympisch brons. Vandaag stelt Barbara in het '1-Tweetje' haar weer de vragen die iedereen op de lippen branden, zoals: "Leg je je vriend wel eens in de houdgreep?" en "Mag ik je spierballen even zien?"

Starten en recht op haar schaatsen blijven gaan; dat zijn de problemen van Cecilia Valk (12 jaar). Mark Tuitert is allrounder, dus die moet raad weten. Vorig jaar was hij Europees kampioen en nog steeds is hij Cecilia's idool. Hij komt haar helpen in 'Hellup?!'

Basketbalvereniging Alexandria '66 had ooit het slechtste jeugdteam van Rotterdam en omstreken. Sinds Kees Zoutman trainer is, bestaat het uit toppertjes: een Z@pptificaat waardig.

In de newsflash aandacht voor jeugdsport uit het hele land:
* de F-jes van AFC uit Amsterdam vlogen naar Barcelona om in de schaduw van het Nou Camp stadion tegen hun leeftijdgenootjes van Barcelona en Espagnol te spelen;
* Olympisch kampioen Inge de Bruin gaf zwemles bij de start van de Rotterdamse actie: '5 JAAR? ZWEMLESJAAR'
* als beste lotenverkopers van de Grote Club Actie kreeg de badmintonjeugd van Velo uit Wateringen een gave clinic.

Z@PPSPORT wordt herhaald op maandag 14 februari om 13.27 uur.


---