Gemeente Deventer

Week 6, 10 februari 2005

Integrale voorziening voor dak- en thuisloze verslaafden NACHTOPVANG OPENT ZIJN DEUREN

Geregistreerde dak- en thuislozen verslaafden kunnen vanaf zaterdag 12 februari in de Polstraat in Deventer terecht voor een schoon bed, een warme maaltijd en een douche. Ook kunnen de bezoekers hier hun kleding laten wassen. Op 27 oktober 2004 is op hetzelfde adres de dagopvang geopend. Met het realiseren van een (tijdelijke) nachtopvang is een integrale voorziening ingericht en wordt 24-uurs opvang geboden. Voorlopig wordt de nachtopvang voor de periode van een jaar gestart.

In 2005 wordt gezocht naar structurele financiering. Arcuris, de instelling voor maatschappelijke opvang met jarenlange ervaring in de opvang van dak- en thuislozen in Deventer, gaat de nachtopvang verzorgen. Met het realiseren van de nachtopvang is de integrale voorziening ontstaan waar politiek Deventer al lange tijd naar streefde.

Afspraken

Belangenvereniging Polstraat en omstreken, Politie, TACTUS en gemeente hebben zich ingezet om overlast in de omgeving van de voorziening met allerhande maatregelen te voorkomen en te beperken. Deze maatregelen en het structurele overleg tussen de belanghebbenden werpen vruchten af en worden voortgezet. De bestaande afspraken blijven gehandhaafd en worden aangepast aan de nieuwe situatie in overleg met alle belanghebbenden. De openingstijden zijn aansluitend aan de dagopvang, waardoor heen en weer lopen van bezoekers zo veel mogelijk wordt voorkomen. De nachtopvang sluit om 22 uur de deuren.

Publicatiedatum: 10-2-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 10 februari 2005