Gemeente Breda

Belastingkrant Breda 2005 en Bredase WOZ-site

Op 12 februari valt bij alle Bredase huishoudens de Belastingkrant Breda 2005 op de mat. De krant vervangt de gebruikelijke bijsluiter bij de gecombineerde aanslag gemeentebelastingen en de WOZ-beschikking en informeert haar lezers over de onroerende zaakbelastingen (OZB) en andere gemeentelijke belastingen.

Met ingang van 19 februari is ook www.woz.nl/breda in de lucht, een website met veel informatie over de Wet WOZ (Wet waardering onroerende zaken) en met de mogelijkheid om het WOZ-taxatieverslag op te vragen. Op die datum ontvangt men ook het gecombineerde aanslagbiljet gemeentebelastingen 2005 met de nieuwe WOZ-beschikking, geldig voor de belastingjaren 2005 en 2006. In de Belastingkrant Breda 2005 staat ondermeer uitleg over de OZB (onroerende zaakbelastingen) en over het bepalen van de WOZ-waarde van een pand. Ook geeft de krant onder andere een overzicht van alle gemeentelijke belastingen en tarieven. De krant wordt huis-aan-huis verspreid bij alle Bredase adressen waar geen nee-nee-sticker op de brievenbus zit. Wie de krant niet ontvangt kan deze hieronder bekijken. De Belastingkrant is telefonisch op te vragen bij de afdeling Belastingen, telefoonnummer (076) 529 91 31. Ook is de Belastingkrant Breda 2005 verkrijgbaar bij de belastingbalie in de publiekshal van het stadskantoor.

Nu steeds meer mensen beschikken over een Internetaansluiting kiest de gemeente ervoor om ook via dit kanaal de informatie over de Wet WOZ aan te bieden. Algemene informatie en een overzicht van de meest gestelde vragen zijn op de WOZ-site voor iedereen toegankelijk. Eigenaren en gebruikers van woningen in Breda krijgen met een inlogcode (waarbij ook het sofi-nummer nodig is) toegang tot de specifieke informatie over hun woning.

De krant en de website hebben tot doel Bredase inwoners meer inzicht te geven in de achtergronden en totstandkoming van de getaxeerde WOZ-waarde. De Wet WOZ heeft gevolgen voor iedere woningeigenaar en huurder van een woning. De waarde van een onroerende zaak wordt gebruikt bij het berekenen van de hoogte van de verschillende belastingen van de gemeente, het waterschap en de Belastingdienst.

Breda, 11 februari 2005