Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Open Dag Aquaspinning in Zwembad "De Kalkwijck"

Hoogezand, 8 februari 2005. Persbericht 2005/009.

Op zaterdag 12 februari 2005 om 10.15 uur opent wethouder Stäbler fietsend in het water de Open dag Aquaspinning in CSVT De Kalkwijck. Van 10.30-13.00 uur kunnen belangstellenden meedoen aan introductielessen, onder begeleiding van instructeurs. Tevens ontvangt iedereen een gratis kopje koffie of thee. Op deze dag kunnen sporters zich aanmelden voor de diverse lessen, die vanaf 21 februari 2005 starten.

Aquaspinning kan een ieder vrijblijvend uitproberen tijdens de Open Dag in zwemkleding of een wielrenbroek en water-, surf- of binnensportschoenen. Het is fietsen in het water, waarbij veel variatie mogelijk is met diverse bewegingsvormen. Door de weerstand van en drijfvermogen in het water komen de spieren intensief aan bod. Door gevarieerde oefeningen worden naast benen ook armen, borst, buik en billen goed getraind. De belasting kan de sporter tijdens het fietsen naar eigen wens intensiveren. Door de duurtraining worden hart en longen sterker.

Het wordt in groepsverband gegeven met ondersteunende en stimulerende muziek. Het spinnen in het water is interessant voor diverse doelgroepen. Voor als je op een gezellige en gevarieerde manier als recreant wilt bewegen, voor duursporters die hun conditie willen opbouwen of de topsporter die explosief wil trainen. Ook voor degene die na een blessure weer op krachten wil komen is aquaspinning uitermate geschikt.