Waterschap Velt en Vecht


7 februari 2005

Waterschap neemt `'werkplaats met het grote dak" in gebruik

Het gebouw is klaar. Na jaren zoeken naar een geschikte locatie, heeft waterschap Velt en Vecht een groot steunpunt met werkplaats in Sleen in gebruikgenomen. Alle buitendienstmedewerkers van het waterschap, 25 personen, hebben vanuit dit steunpunt straks hun uitvalsbasis voor hun werkzaamheden. Dijkgraaf Wim Wolthuis zal de openingshandeling verrichten. Het publiek kan op zaterdag 12 februari 2005 van 10.00 tot 13.00 uur een kijkje komen nemen in de werkplaats.

Hoofdaannemer Bouwbedrijf Kampman BV uit Hardenberg en architect Bear uit Gouda hebben het project gerealiseerd. Het steunpunt is vooral bijzonder vanwege het grote dak, 2100 m2, dat bedoeld is om er fotovoltaïsche zonnepanelen op te plaatsen. De duurzame energie die daarmee opgewekt kan worden, is ruimschoots voldoende om de werkplaats te verwarmen en de nabijgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie te laten werken. Het wachten is nu op het moment dat de rijksoverheid weer subsidies gaat verstrekken voor de aanleg van zonnepanelen.

De buitendienstmedewerkers van waterschap Velt en Vecht hebben als werkzaamheden het schoonhouden van de watergangen, maaien van de taluds, baggeren, rattenvangen en inspecties aan diverse kunstwerken. Het waterschap heeft een aantal quads in gebruik ten behoeve van de muskusrattenvangers die vaak grote afstanden op onverhard terrein afleggen.

Burgemeester Feithsingel 2, Postbus 330, 7740 AH Coevorden, Tel (0524) 592222, Fax (0524) 592200