Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grootste voorronde ooit voor amateur dans en percussion

Color Guard & Slagwerk strijden in Drachten

Rotterdam Color Guard Nederland (CGN), de overkoepelende organisatie voor Color Guard (amateurdans) en Indoor Percussion (slagwerk) houdt op 12 februari haar voorronde voor het Nationaal Kampioenschap in Drachten. Het is de grootste voorronde ooit.

Het Sportcentrum Drachten is voor het eerst het toneel voor de snel groeiende organisatie. Er is veel interesse in onze activiteiten in het Noorden, maar een geschikte locatie was tot nu toe het probleem , zegt Peter Jan de Werk van Color Guard Nederland. Met de bouw van het Sportcentrum in Drachten zijn die zorgen volgens hem voorbij.

Maar liefst 37 groepen doen mee aan de wedstrijd. Dat is één groep meer dan vorig jaar tijdens het Nationaal Kampioenschap. Dit jaar doen 55 groepen mee aan de hele competitie die wedstrijden in Aalsmeer, Barneveld, Breda, Drachten en Hilversum kent. Op 19 maart is het NK de gehele dag in Eindhoven.

De wedstrijd is volgens De Werk een must voor iedereen die van dans en show houdt. De groepen zijn vrij in hun muziekkeuze en daarom zie je shows van een minuut of 5 die variëren van Callas tot Heavy Metal.

De wedstrijd start om 15.30 uur en om 14.30 uur gaat de kassa open. Kaarten kosten 7,50 per persoon. De wedstrijd gaat om na een uurtje pauze door om 19.00 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Meer informatie treft u op www.colorguard.org.


---

(einde persbericht)

Mocht u vragen hebben over dit persbericht of in contact komen met een groep die actief is in uw dekkingsgebied (zie bijlage). Bel dan met Peter Jan de Werk op 0871-900130 / 06-51067218.

Professionele persfoto's zijn opvraagbaar.

Mocht u aanwezig willen zijn tijdens het evenement of op de zondag na het evenement een persbericht over de uitkomsten willen ontvangen ? Gebruik dan de antwoordfax die bijgesloten is.