Ingezonden persbericht

Nikon COOLPIX 5600/4600

Twee eenvoudig te gebruiken digitale compactcamera's
die foto's maken leuk en gemakkelijk maken!

Tokio - Nikon Corporation introduceert met trots de COOLPIX 5600 en COOLPIX 4600 - twee nieuwe digitale camera's met indrukwekkende fotokwaliteit, volgepakt met verbeterde functies die gemakkelijk in het gebruik zijn. Kortom de ideale camera voor instappers van alle leeftijden.

De comfortabele handgreep van de COOLPIX 5600/4600 zorgt er voor dat de gebruiker zich op zijn gemak voelt en klaar is om direct te beginnen met fotograferen. Er is ook een scala aan functies die beginners in staat stellen vol vertrouwen aantrekkelijke foto's te produceren. Een nieuw ontworpen Graphic User Interface (GUI) staat de gebruikers toe functies te selecteren middels tekst of een pictogram. Een handige "Help" knop legt iedere menufunctie uit. Verder is er de keuze uit 11 talen waarin het menu van beide camera's kan worden weergegeven, waaronder uiteraard Nederlands. De COOLPIX 5600 en de COOLPIX 4600 hebben beide een grote en heldere 1,8 inch LCD monitor die het gemakkelijk maakt foto's uit te kaderen en de resultaten te bekijken.
De camera's zijn niet alleen ontworpen om het gebruik zo gemakkelijk mogelijk te maken, maar bovendien om zo weinig mogelijk stroom te gebruiken.

De resolutie van 5,1 en 4,0 megapixels effectief stelt de COOLPIX 5600 respectievelijk COOLPIX 4600 in staat foto's van een uitzonderlijke kwaliteit te maken. Bijkomend voordeel is het 3x optische Zoom-Nikkor objectief - dit geeft u de vrijheid op verschillende manieren composities samen te stellen, gecombineerd met een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Macrofotografie is zelfs mogelijk tot op 4 cm van het objectief.

Verder stellen de COOLPIX 5600/4600 de gebruiker niet alleen in staat met minimale voorbereiding zeer aantrekkelijke foto's te maken, maar onderscheiden zij zich van andere camera's in hun klasse door de handige functies om automatisch de kwaliteit van al genomen opnamen te verbeteren met slechts een druk op een knop. Nikon's exclusieve D-Lighting functie bijvoorbeeld, kan in weergavestand worden geselecteerd om bij onvoldoende flitslicht of een teveel aan tegenlicht automatisch de foto te verbeteren. Zo wordt alsnog een uitgebalanceerde belichting verkregen. Nikon's geavanceerde rode-ogencorrectie in de camera biedt de mogelijkheid om in de meeste situaties automatisch rode ogen in gemaakte foto's te detecteren en te corrigeren. Beide camera's zijn verder uitgerust met onscherpte-waarschuwing. Deze functie waarschuwt wanneer een opname door camerabeweging onscherp is. Dit geeft de gebruiker de kans nogmaals een opname te maken om het beste resultaat te behalen.

De COOLPIX 5600/4600 hebben compacte afmetingen, zijn licht van gewicht en gemakkelijk te dragen; dit maakt hen uiterst handig voor dagelijks gebruik. Om het gebruik nog verder te vereenvoudigen hebben de COOLPIX 5600 en de COOLPIX 4600 dezelfde handige onderwerpsstanden die de COOLPIX productlijn tot een succes hebben gemaakt. Vier onderwerpsstanden hebben zelfs compositie-assistentie, wat maakt dat vrijwel iedereen een optimale compositie bereikt. Onderwerpsstanden zijn gemakkelijk in gebruik - selecteer simpelweg de stand die het best bij het onderwerp past, zoals Zonsondergang of Portret, en laat de camera vervolgens de optimale instellingen zelf selecteren. De COOLPIX 5600/4600 hebben ook een volledig nieuwe "onder water"-opnamestand, welke meer bevredigende, levensechte kleuren produceert wanneer het optionele WP-CP3 onderwaterhuis wordt gebruikt om opnames te maken tijdens het snorkelen of diepzee duiken. Deze opwindende nieuwe aanvulling brengt de keuze aan onderwerpsstanden op een totaal van maar liefst 16!

De keuze uit vijf verschillende kleuropties stelt de fotograaf in staat meer plezier te hebben met digitale fotografie, zij maken het mogelijk de complete sfeer van de opname te veranderen door van tevoren bijvoorbeeld de sepia of zwart-wit stand te selecteren. De COOLPIX 5600/4600 hebben ook 14MB intern geheugen wat het mogelijk maakt opnamen te maken zonder dat er een geheugenkaart in de camera is geplaatst. De camera's maken ook gebruik van SD-kaarten; deze kunnen een groot aantal opnamen opslaan en zijn gemakkelijk te verkrijgen.

De COOLPIX 5600 en COOLPIX 4600 maken het aantrekkelijk om actie op een expressieve manier vast te leggen met behulp van filmclip-opnamen. Beide camera's bieden keuze uit drie verschillende filmstanden en de COOLPIX 5600 heeft de mogelijkheid filmclips met geluid op te nemen. Aansluiten op een TV is eenvoudig, zodat de resultaten met familie of vrienden gedeeld kunnen worden.

Ook printen is gemakkelijk gemaakt met de COOLPIX 5600/4600. Compatibiliteit met PictBridge maakt het mogelijk zonder tussenkomst van een PC direct met een PictBridge compatibele printer te printen. Bij beide camera's wordt Nikon's eigen PictureProject software meegeleverd. Deze software is vriendelijk in gebruik en biedt een breed scala aan veelzijdige functies.

Beide camera's kunnen worden gebruikt met het nieuwe onderwaterhuis WP-CP3 (optioneel verkrijgbaar). Dit onderwaterhuis biedt de mogelijkheid tot het maken van onderwater-opnamen tot een diepte van 40 meter.

Specificaties, ontwerp, productnaam en standaard accessoires kunnen per land of regio verschillen en kunnen zonder voorafgaande aankondiging van de fabrikant worden gewijzigd.
Aan dit persbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
© Inca Import BV namens Nikon Europe BV, februari 2005.

---- --