Ingezonden persbericht

Nikon COOLPIX 7900/5900

Twee zeer geraffineerde, hoge kwaliteit digitale compactcamera's boordevol met gemakkelijk te gebruiken functies
voor het behalen van uitzonderlijke resultaten.

Tokio - Nikon Corporation introduceert met trots de COOLPIX 7900 en COOLPIX 5900. Twee digitale compactcamera's van superieure kwaliteit met het vermogen zeer indrukwekkende opnamen te maken, ze hebben een aantrekkelijk design en een scala aan gemaksfuncties en mogelijkheden die zeer geavanceerd maar gemakkelijk in het gebruik zijn.

De COOLPIX 7900 en COOLPIX 5900 hebben een grote 2,0-inch amorphous silicon TFT LCD monitor - een lichte en heldere monitor die het makkelijk maakt foto's te bekijken onder alle omstandigheden. Het maakt het ook makkelijker om in de nieuwe Graphic User Interface (GUI) te navigeren, waarbij gekozen kan worden tussen namen of pictogrammen. Er is ook een handige "Help" knop die kan worden ingedrukt om een beknopte uitleg te geven van elke menufunctie. De menu's van de camera's kunnen in 11 talen worden weergegeven, waaronder uiteraard Nederlands.

Voor indrukwekkende opnameprestaties zijn de COOLPIX 7900 en de COOLPIX 5900 beide uitgerust met een 3x Optische Zoom-Nikkor ED (Extra-low Dispersion) objectief met een zoombereik equivalent aan een 38-114mm objectief in 35mm kleinbeeldformaat. Zij bieden een resolutie van 7,1 respectievelijk 5,1 megapixels effectief, ruim voldoende voor foto-afdrukken op hoge kwaliteit tot A3 of A4 formaat.

Voor snelle prestaties bieden de COOLPIX 7900 en 5900 continu-opnamen op ongeveer 1,7 respectievelijk 2 bps. Zij bieden ook hoge-precisie Multi-AF met een keuze uit 99 handmatig selecteerbare scherpstelvelden, 5 keuzes voor automatische selectie van het scherpstelveld en het voordeel van de nieuwe Gezichtprioriteit-AF functie*, welke gemakkelijk kan worden geselecteerd wanneer de Portretstand wordt gebruikt. Gezichtprioriteit-AF verzekert u van een juist scherpstelling wanneer portretten gemaakt worden, door automatisch de aanwezigheid van een menselijk gezicht in de opname te onderkennen en de scherpstelling daarop in te stellen.
* Gezichtsherkenningsvermogen kan beperkt zijn afhankelijk van opname-omstandigheden.

Nikon heeft zich ook gericht op het reduceren van stroomverbruik, met als resultaat dat de COOLPIX 7900 en 5900 zeer veel opnamen per batterij kunnen maken. Beide camera's zijn ook compatibel met gemakkelijk verkrijgbare CP1 lithium wegwerpbatterijen.

Zoals alle andere modellen in de populaire COOLPIX productlijn van Nikon, maken de COOLPIX 7900 en 5900 fotograferen in de meest uiteenlopende situaties uiterst eenvoudig, door de ingebouwde onderwerpsstanden. Selecteer simpelweg de onderwerpsstand die het beste past bij het onderwerp, kies de uitsnede en druk af. De camera zorgt automatisch voor de beste instellingen. Beide camera's hebben vier onderwerpsstanden met Compositie-assistentie en er is ook een nieuwe Onderwaterstand, waarmee het totale aantal onderwerpsstanden op 16 uitkomt. De Onderwaterstand kan worden gebruikt in combinatie met het nieuwe onderwaterhuis WP-CP4 (optioneel), zodat levensechte opnamen tijdens het snorkelen of diepzee duiken kunnen worden gemaakt. Beide camera's zijn ook uitermate geschikt voor het vastleggen van actie. Zowel de COOLPIX 7900 als de 5900 bieden de mogelijkheid VGA-formaat filmclips op te nemen met 30 beelden per seconde.

Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van beide camera's is Nikon's innovatieve D-Lighting functie welke licht en detail toevoegt aan donkere delen van de opname terwijl lichte delen onaangetast blijven. Nikon's geavanceerde rode-ogencorrectie is een ander voordeel dat bijdraagt aan de uiteindelijke beeldkwaliteit: rode ogen, ontstaan bij opnamen met flitslicht, worden in de camera automatisch gedetecteerd en gecorrigeerd. Verder bieden de COOLPIX 7900 en 5900 een handige onscherpte-waarschuwing, die de gebruiker waarschuwt wanneer een opname onscherp is door een bewogen camera. Dit stelt de gebruiker in staat de opname opnieuw te maken voordat hij de plaats van de opname verlaat. De BSS functie (Best Shot Selector) is ook behulpzaam in vergelijkbare situaties - deze maakt het mogelijk verschillende opnamen te maken, waarna de camera de scherpste opname selecteert en opslaat. De COOLPIX 7900 is beschikbaar in zowel zwart als zilver terwijl de COOLPIX 5900 alleen in zilver verkrijgbaar is.**.
** Beschikbaarheid van bodykleuren kan verschillen per land of gebied.

Nikon zal de uitstekende prestaties van deze nieuwe aanvullingen aan de COOLPIX lijn aanvullen met de nieuwste versie van Nikon's unieke PictureProject software. Deze software stelt de gebruiker in staat foto's sneller en met meer gemak te bewerken, organiseren en te delen. PictureProject wordt standaard meegeleverd met beide camera's.

Beide camera's kunnen worden gebruikt met het nieuwe onderwaterhuis WP-CP4 (optioneel verkrijgbaar). Dit onderwaterhuis biedt de mogelijkheid tot het maken van onderwater-opnamen tot een diepte van 40 meter.

Specificaties, ontwerp, productnaam en standaard accessoires kunnen per land of regio verschillen en kunnen zonder voorafgaande aankondiging van de fabrikant worden gewijzigd.
Aan dit persbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
© Inca Import BV namens Nikon Europe BV, februari 2005.

---- --