Ingezonden persbericht

Nikon COOLPIX 7600

Nieuwe veelzijdige 7 megapixel COOLPIX compactcamera

Tokio - Nikon Corporation introduceert met trots de COOLPIX 7600, een nieuwe digitale camera met indrukwekkende fotokwaliteit, volgepakt met verbeterde en nieuwe functies die gemakkelijk in het gebruik zijn. Door zijn veelzijdigheid is de camera bijzonder interessant voor een brede groep gebruikers van alle niveaus.

Dankzij de resolutie van 7,1 megapixels effectief en een 3x Zoom-Nikkor ED (Extra low Dispersion) objectief met een zoombereik van 38-114 mm (kleinbeeldequivalent), levert de COOLPIX 7600 heldere en scherpe beelden (ook na het maken van uitsneden) bij afdrukken op A3-formaat. In de macro-opnamestand kan de gebruiker tot op 4 cm van het objectief fotograferen.

De COOLPIX 7600 zit volgepakt met innovatieve Nikon technologieën waarmee verbluffende resultaten worden bereikt, direct uit de camera. Nikon's exclusieve D-Lighting functie kan in de weergavestand worden gebruikt bij opnamen met overmatig veel tegenlicht of onvoldoende flitslicht. Met een druk op de knop voegt de camera automatisch licht en details toe aan de onderbelichte delen, terwijl de lichte delen van het beeld onaangetast blijven.

Gezichtprioriteit-AF is een andere bijzondere functie van de COOLPIX 7600. In de Portretstand zoekt de camera automatisch de gezichten in het beeld en stelt daarop scherp, zodat u bent verzekerd van uitmuntende portretopnamen.

En dan is er natuurlijk nog de geavanceerde rode-ogencorrectie, een functie die de storende rode ogen die soms voorkomen bij flitsopnamen automatisch herkent, en deze in de camera corrigeert. Het resultaat is dat u zonder problemen de mooiste portretten kunt maken.

Tenslotte noemen we nog de onscherpte-waarschuwing, een functie van de camera die de gebruiker waarschuwt wanneer een opname is mislukt door camerabeweging. Het stelt de gebruiker in staat nog een nieuwe opname te maken, voordat hij de opnamelocatie verlaat.

De COOLPIX 7600 is verrassend eenvoudig in gebruik. De compacte afmetingen en comfortabele handgreep zorgen er voor dat de camera opvallend gemakkelijk in de hand ligt. Een nieuw ontworpen Graphic User Interface (GUI) staat de gebruiker toe functies te selecteren middels tekst of een pictogram. Een handige "Help" knop, gemakkelijk geplaatst achter op de camera, legt bovendien iedere functie van het hoofdmenu uit, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als u de handleiding niet in de buurt hebt.

De COOLPIX 7600 voelt zich overal op de wereld thuis, want het menu kan in maar liefst 12 talen worden weergegeven op de heldere 1,8 inch 85.000 dots LCD-monitor, waarop u uiteraard ook de opnamen uitstekend kunt beoordelen. Bovendien is de COOLPIX 7600 ontworpen om zuinig met energie om te gaan.

Net als de andere modellen in de populaire COOLPIX productlijn, is de COOLPIX 7600 voorzien van een reeks handige onderwerpsstanden waarmee de bediening verder wordt vergemakkelijkt. Alles wat de gebruiker hoeft te doen is het kiezen van de onderwerpsstand die het beste past bij het huidige onderwerp, zoals Zonsondergang of Portret. De camera zorgt daarna voor optimale instellingen zodat een geslaagde opname wordt gemaakt. Vier van de onderwerpsstanden hebben bovendien compositie-assistentie, waarmee iedereen in staat is om de beste compositie te verkrijgen. Nieuw in de COOLPIX 7600 is een BSS (Best Shot Selector) kopie-functie welke beschikbaar is in de Kopie-stand. Deze activeert automatisch BSS voor scherpe kopieën.

Naast het maken van fantastische foto's kan de COOLPIX 7600 ook filmclips opnemen. De gebruiker kan daarbij kiezen uit 5 filmstanden, waarbij twee standen opnemen op een snelheid van 30 bps. Voor nog betere resultaten is de COOLPIX 7600 uitgerust met Nikon's nieuwe Elektronische VR (vibratie reductie). Deze kan worden ingeschakeld om stabiele opnamen te maken wanneer het moeilijk is om de camera stil te houden. Aansluiten op een TV is eenvoudig, zodat de resultaten met familie of vrienden gedeeld kunnen worden.

De keuze uit vijf verschillende kleuropties stelt de fotograaf in staat creatief te zijn bij het fotograferen; zij maken het mogelijk de complete sfeer van de opname te veranderen door van tevoren bijvoorbeeld de sepia- of koelblauw-stand te selecteren. De COOLPIX 7600 heeft ook circa 14MB intern geheugen wat het mogelijk maakt opnamen te maken zonder dat er een SD-geheugenkaart in de camera is geplaatst.

Ook printen is gemakkelijk gemaakt met de COOLPIX 7600. Compatibiliteit met PictBridge maakt het mogelijk zonder tussenkomst van een PC direct met een PictBridge compatibele printer te printen. De COOLPIX 7600 laat u het afdrukformaat kiezen vanuit de camera, heel gemakkelijk.

Net als bij de andere COOLPIX camera's is Nikon's eigen PictureProject software gebundeld bij de COOLPIX 7600. Deze software is vriendelijk in gebruik en een biedt een breed scala aan veelzijdige functies.

Specificaties, ontwerp, productnaam en standaard accessoires kunnen per land of regio verschillen en kunnen zonder voorafgaande aankondiging van de fabrikant worden gewijzigd.
Aan dit persbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
© Inca Import BV namens Nikon Europe BV, februari 2005.

---- --