PERSBERICHT - 2005-01-18

Ramon Beuk gastkok IJslands Food & Fun Festival

Dit jaar wordt het culinaire festival Fun & Food in Reykjavik, IJsland, wel heel verleidelijk voor reislustige smulpapen. Twaalf internationale koks, onder wie onze Nederlandse tv-kok Ramon Beuk, vertonen van 16 tot 20 februari in één van de beste restaurants van Reykjavik hun culinaire kunsten.

Op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond bieden de deelnemende restaurants van Reykjavik een tongstrelend Fun & Food driegangendiner bereid door één van de internationale gastkoks.

Ramon Beuk zal in restaurant Argentina, één van de beste en gezelligste restaurants van Reykjavik, de keuken aanvoeren en de gasten in het restaurant verwennen met zijn culinaire hoogstandjes. De ingrediënten die hij gebruikt zijn o.a. IJslandse verse producten zoals vis en lamsvlees klaargemaakt met zijn eigen specifieke smaakmakers.

In Kringlan het moderne overdekte winkelcentrum van de stad geeft Ramon een kookdemonstratie om de IJslanders en de buitenlandse gasten te laten kennismaken met de zijn kookfilosofie. Zaterdagmiddag zullen de twaalf internationale koks tijdens een spannende Black Box Cooking, een kookwedstrijd waarbij de koks de ingrediënten vooraf niet weten, strijden om de titel Iceland Naturally Cook Chef of the Year 2005. Het Food en Fun festival wordt feestelijk afgesloten met een galadiner in restaurant VOX in het luxe Nordica Hotel met als hoogtepunt de feestelijke huldiging van de winnende kok.

Wilt u ook genieten van dit culinaire festival in Reykjavik? Kijk dan op www.icelandair.nl of bel met 020-521 3955. Voor meer informatie over het programma, de deelnemende restaurants en topkoks kijk op www.foodandfun.is

NOOT VOOR DE REDACTIES (