Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 31 januari 2005

TuinIdee 2005 laat bezoekers op virtuele wijze de tuinwereld ontdekken

Het nationale evenement voor de tuinliefhebber is ook compleet vernieuwd

Van woensdag 16 t/m zondag 20 februari kunnen tuinliefhebbers hun hart ophalen bij TuinIdee 2005. Het is dé nationale tuinbeurs van Nederland. Deze beurs, die inmiddels voor de 13e keer wordt gehouden, is een absolute must voor iedereen die gek is op tuinen, tuinieren of gewoon lekker in de tuin zitten. Nergens kan de bezoeker zoveel ideeën en inspiratie opdoen. De opzet van TuinIdee 2005 is bovendien helemaal vernieuwd. Met ruim 250 deelnemers en 44.000 vierkante meter tuinbeurs belooft het dit jaar in de vernieuwde Brabanthallen 's-Hertogenbosch een wel héél spectaculair evenement te worden. Uniek is de digitale tuinbeleving Feel Good. Deze attractie, die zijn première beleeft op TuinIdee, laat bezoekers virtueel diverse tuinen zien en speelt in op de zintuigen.

Het Feel Good Event: een virtuele tuinbeleving
Het meest spraakmakende onderdeel van TuinIdee 2005 is het Feel Good Event; een digitale en virtuele tuinbelevenis die iedere bezoeker zal verbazen. De bezoeker wandelt een ruimte binnen en staat opeens midden in een virtuele tuin. Om zich heen ziet men bloemen, planten, struiken en een weids uitzicht. Men ziet de lucht en de wolken die voorbij trekken en de complete omgeving. De bezoeker ruikt dus écht de bloemen en men hoort écht het ruisen van de wind door de bladeren. De bezoeker kan zo niet één maar meerdere tuinen virtueel beleven. Het Feel Good Event is een unieke attractie die z'n première beleeft bij TuinIdee 2005. Het is een virtuele sensatie die de bezoeker niet snel zal vergeten.

Unieke samenwerking Feel Good Event
Het Feel Good Event is ontwikkeld door cazemier&vankempen in samenwerking met Trendhouse P/P/P Aalsmeer en Hogeschool Larenstein. Trendhouse P/P/P staat voor Plants, People en Passion en is een autoriteit in plant-concepten voor sierteelt, tuincentra en bloemsierkunst. Cazemier&vankempen zijn jonge vormgevers, die wars zijn van conventies. Samen hebben zij het concept van het Feel Good Event bedacht. Hogeschool Larenstein heeft het verder uitgewerkt, waarbij drie van hun aanstormende talenten er een frisse, vernieuwende invulling aan gaven. Deze unieke samenwerking resulteerde in de spectaculairste aandachtstrekker van TuinIdee 2005, waar nog lang over gesproken gaat worden.

Vernieuwde opzet TuinIdee 2005
De opzet van TuinIdee is in 2005 compleet vernieuwd. De bezoeker wordt verrast door een duizelingwekkend aantal nieuwe tuinthema's, spectaculaire aandachtstrekkers en het nieuwste van het nieuwste op het gebied van de tuin. Voor het eerst wordt de beurs gepresenteerd in vier verschillende belevingswerelden: de Groene Wereld, Leven In De Tuin, Ontwerp en De Tuin Anders. In elk gedeelte zijn bijzondere voorbeeldtuinen en een ongekend aanbod van diensten en producten te zien. Ook qua ontwerp en inrichting is er een overweldigende variëteit aan keus en combinaties. Er worden lezingen gehouden door bekende mensen uit de groenbranche en er zijn workshops op elk gebied. Daarnaast is er een veelheid aan stands; van bloemschikken tot groendecoratie en van tuinverlichting tot demonstraties trampolinespringen.

De tuin als leefruimte
Steeds meer mensen kiezen voor een tuin als leefruimte. Zo'n tuin moet natuurlijk passen bij de smaak en het budget van de bezoeker. TuinIdee 2005 biedt met ruim 250 deelnemers meer keus dan ooit in nieuwe ideeën, oplossingen, producten en diensten. Of het nu gaat om tuinieren of om 's avonds gezellig te barbecuen, alle onderwerpen voor een actief tuinleven komen aan bod. Vernieuwend zijn de thema's koken in de tuin, kruiden kweken of er loungen. Maar er is ook aandacht voor serres, overkappingen en speeltoestellen. Bovendien worden de nieuwste trends getoond in voorbeeldtuinen, met thema's als relaxing, koken in de tuin, gezondheid en sportiviteit.

Wordt 's-Hertogenbosch de groenste stad van Europa 2005? In 2004 is 's-Hertogenbosch uitgeroepen tot groenste stad van Nederland. Daarmee dingt de Brabantse hoofdstad automatisch mee naar de titel "Groenste stad van Europa 2005". TuinIdee 2005 is een prachtige gelegenheid om in februari de aanzet te geven voor het winnen van deze titel. De Europese verkiezing wordt georganiseerd door Entente Florale International; een organisatie die verbonden is aan de Stichting Entente Florale Nederland. Door de betrokkenheid met TuinIdee 2005 geeft de stad 's-Hertogenbosch alvast haar visitekaartje af. Bovendien laat de stad op deze manier weten haar visie op groenbeleid (en de praktische vertaling daarvan) heel serieus te nemen.

Openingstijden en kaartverkoop
Openingstijden TuinIdee 2005: woensdag 16 februari van 13.00 tot 22.00 uur, donderdag 17 februari t/m zondag 20 februari van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs voor volwassenen: EUR 12,-. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar: EUR 5,-. Er rijdt een pendelbus tussen NS-Centraal Station 's-Hertogenbosch en de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Voorverkoop via de ANWB-kantoren, ANWB-VVV kantoren, www.anwb.nl en ANWB-telefoonnummer: 0800-0503. Voor meer informatie kijk op www.tuinidee.nl , bel 073 629 32 93 of mail naar info@tuinidee.nl .
---

Noot voor de redactie (