Gemeente Beek


Fotospeurtocht Bomen in de winter

Fotospeurtocht "Bomen in de winter" vanaf Plinthos

Op woensdagmiddag 16 februari a.s. organiseert het Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek om 14.00 uur een winterse fotospeurtocht vanuit het centrum Plinthos. Dit is een natuurspeurtocht met als thema "Bomen in de winter" en is gemaakt door de IVN-afdeling Spau-beek.

Bomen zijn ontzettend belangrijk voor mens en dier. Ze leveren ons hout en bomen geven aan dieren voedsel en een veilige woonplek. En hoe zou onze omgeving eruit zien zonder bomen? Saai toch! En het is altijd heerlijk om in een bos te wandelen en te spelen.

Tijdens deze fotospeurtocht kun je ook in de winter nog eens lekker buiten genieten. Ook al zijn de meeste bomen nu kaal en lijken ze veel op elkaar. Als je goed kijkt, zie je dat iedere boom weer anders is. Want iedere boom is uniek; de vorm van de kruin en de boomstam, de kleur van de takken en ook de schors is vaak heel verschillend. Het is ook nodig dat je dit ziet, want tijdens deze speurtocht moet je goed op de bomen letten. De bomen wijzen je de weg.

Kinderen kunnen samen met hun ouders of een andere volwassene om 14.00 uur in de bovenverdieping van centrum Plinthos terecht voor enkele onderzoekjes rondom bomen. Hier krijg je ook een speurderstas. In de tas zit het fotoboekje, de bomenfoto's hierin wijzen je de weg. Ook zitten er spulletjes in de tas die je nodig hebt voor enkele boomopdrachten.
Voor stevige schoenen moet je zelf zorgen, het kan modderig zijn. De speurtocht duurt ongeveer anderhalf uur en is niet geschikt voor wandelwagens.

De kosten voor deelname bedraagt 1,-. Voor meer informatie kunt u op dinsdag, woensdag of donderdag bellen met 046 - 475 84 23 of kijken op de website www.cnme-wm.org.
Mutatiedatum 01/02/2005