Ingezonden persbericht


Fotolezing De Nieuwe Wildernis

Liefhebbers van fotografie en natuur opgelet! Fotograaf en ecoloog Ruben Smit geeft op woensdag 16 februari om 20.00 uur een lezing over zijn fotoproject 'De Nieuwe Wildernis' in het Natuurmuseum Nijmegen. Sinds anderhalf jaar is Ruben actief met dit fotoproject waarmee hij zijn interpretatie geeft van nieuwe riviernatuur. In deze lezing zal hij vertellen hoe hij te werk gaat als natuur- en landschapsfotograaf en wat zijn favoriete fotolocaties in de Gelderse Poort zijn. Ook zal hij een audiovisuele presentatie verzorgen met beeld en geluid. De entree bedraagt ¤ 2,-.

Ruben Smit (1971) is professioneel fotograaf en ecoloog. Hij verzorgt publicaties in NaturFoto, Outdoor Photography, Camera Magazine, Op Pad etc. Bijna dagelijks is Ruben te vinden in een van de natuurontwikkelingsgebieden langs de grote rivieren. Hij is gefascineerd door de kracht en schoonheid van deze nieuwe natuur. De enorme dynamiek en grote variatie in de gebieden trekken hem enorm. Ultiem doel van dit fotoproject is het publiceren van een boek in 2006. Een belangrijk nevendoel is het vergroten van het maatschappelijk draagvlak voor natuurontwikkeling langs rivieren. In zijn fotografie stelt Ruben natuur en landschap en de rol van de mens daarin centraal. De beelden worden gekenmerkt door een eigen stijl en visie waarin gefocust wordt op een 'derde dimensie' beelden die meer bieden dan alleen een weergave van de werkelijkheid.

Een expositie van Ruben over 'Winter in de Gelderse Poort' is tot en met 27 februari te zien in het Natuurmuseum Nijmegen. Ook van zijn hand is de expositie Wildernis Poëzie die momenteel door rivierland trekt. Voor meer informatie over zijn project surf naar www.riviernatuur.nl.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk ook op http://www.natuurmuseum.nl.

Voor redactie: De meegestuurde foto is gemaakt door Ruben Smit en is rechtenrvij te gebruiken. Voor meer informatie of een andere foto kunt u met mij contact opnemen, telefoon 024 - 3297070 of via pr@natuurmuseum.nl. Vriendelijke groeten,

Yvonne Bloemena
PR-medewerker

_________________________

Natuurmuseum Nijmegen
Gerard Noodtstraat 121
6511 ST Nijmegen
tel. 024 - 3297070
fax 024 - 3297079
pr@natuurmuseum.nl
Surf ook eens naar www.natuurmuseum.nl!