Gemeente Apeldoorn

Omleiding buslijn Apeldoorn-Zwolle en stadslijnen 8 en 9 Anklaar tijdens werkzaamheden Laan van Zevenhuizen

Van woensdag 16 februari tot begin juni 2005, rijden de buslijnen 95 en 294 Apeldoorn-Zwolle en lijn 8 en 9 Anklaar een andere route. De omleidingen houden verband met de werkzaamheden aan de RING: de aanpassing van de Laan van Zevenhuizen tussen Kanaal Noord en de Parelvissersstraat. Het werk bestaat uit de aanleg van extra rijstroken en het vernieuwen van de verkeersregelinstallatie op de kruispunten. Naar verwachting duurt de aanpassing tot eind juni 2005.

Buslijnen 95 en 294, richting Zwolle

De buslijnen 95 en 294 rijden de Sluisoordlaan geheel uit en gaan vervolgens via de Anklaarseweg naar de Oost Veluweweg. Vanaf de Oost Veluweweg rijdt de bus weer de gebruikelijke route. De haltes aan de Aidastraat en Fauststraat vervallen. De halte Pythagorasstraat (gezondheidscentrum lijn 8 en 9) is de vervangende halte voor de Aidastraat. De halte aan de Anklaarseweg ter hoogte van de Fauststraat vervangt de halte in de Fauststraat.

Buslijnen 8 en 9 Anklaar

Buslijnen 8 en 9 richting Anklaar rijden via Kanaal Noord, Zonnedauw, Sleutelbloemstraat via de Gentiaanstraat en Ereprijs naar de Sluisoordlaan. Daar vervolgt de bus de route via de Parelvisserstraat en Tannhauserstraat terug naar de Sluisoordlaan. De bus rijdt vanaf de Sluisoordlaan via de Noorderlaan weer naar het station.

De haltes aan de Zevenhuizenseweg, Zonnedauw,
Pinksterbloem richting Anklaar vervallen. Busreizigers kunnen gebruik maken van de bushalte aan de overzijde van de weg. Ook de haltes aan de Laan van Zevenhuizen en Sleutelbloemstraat vervallen. De vervangende halte voor de haltes aan de Laan van Zevenhuizen is de halte Othellostraat of de halte Weegbree.

Voor het laatst bijgewerkt op: 4-feb-2005 01:09