Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

07-02-2005
Informatiebijeenkomsten over verkeersmaatregelen in de kernen

Verkeersveiligheidsplan Eersel

De gemeente hecht veel waarde aan verkeersveiligheid. Daarom wil de gemeente dit jaar aan de slag met een nieuw verkeersveiligheidsplan. Het verkeersveiligheidsplan bestaat uit drie delen:


1. Kadernota verkeersveiligheid (op 28 september 2004 vastgesteld door de gemeenteraad)

2. Prioriteitenlijst (opgesteld op basis van de vastgestelde kaders)
3. Blauwdruk (met daarop de maatregelen die getroffen moeten worden om te komen tot een Duurzaam Veilig ingericht wegennet van Eersel)

Blauwdruk

In nauwe samenwerking met verkeersouders, buurtcoördinatoren, buurtvereningen en de werkgroepen 'leefbaarheid' heeft de gemeente Eersel een overzicht gemaakt van de verschillende verkeersknelpunten per kern. Denk daarbij aan gevaarlijke kruispunten, onoverzichtelijke oversteekplaatsen en plaatsen waar te hard wordt gereden. Deze knelpunten zijn bij elkaar op tekening gezet, in een zogenaamde blauwdruk. Deze blauwdruk dient de komende jaren als leidraad voor de te treffen verkeersmaatregelen. Een weergave van de blauwdrukken vindt u onder 'Plannen & Projecten' > 'Verkeersveiligheidsplan'.

Laatste kans om mee te praten

Tijdens de werkgroepbijeenkomsten in de verschillende kernen heeft iedereen de mogelijkheid gehad mee te denken en te praten over de verkeersknelpunten en de te nemen maatregelen. Omdat de gemeente iedereen de kans wil geven om zijn mening te laten horen, organiseert de gemeente in elke kern nogmaals een informatieavond:


· 16 februari om 20.00 uur in De Muzenval Eersel
· 17 februari om 20.00 uur in dorpshuis De Rosdoek Wintelre
· 22 februari om 20.00 uur in dorpshuis De Höllekes in Steensel
· 24 februari om 20.00 uur in café-rest. De Brouwketel in Vessem
· 1 maart om 20.00 uur in dorpshuis De Leenhoef in Knegsel
· 3 maart om 20.00 uur in dorpshuis De Smis in Duizel

Tijdens deze avond krijgt u nadere uitleg over de te nemen maatregelen. Elke bijeenkomst staat in het teken van de verkeersmaatregelen in de kern waar de bijeenkomst plaatsvindt en is daarom speciaal bedoeld voor inwoners van die kern.