Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeente Voorschoten plaatst nieuw kunstwerk Uitgebracht op: woensdag 9 februari 2005

Voorschoten is vanaf woensdag 16 februari weer een kunstwerk rijker. Op de toegang voor het station wordt het kunstwerk De Boog geplaatst van de Haagse beeldend kunstenaar Nout Visser. De plaatsing van het kunstwerk is een technisch ingewikkelde operatie. Het verkeer kan dan ook enige overlast ondervinden van de plaatsing ervan. De officiële onthulling van De Boog vindt over enkele maanden plaats.

Het kunstwerk overspant de toegangsweg naar het station en is 20 meter breed en 7,30 meter hoog. Het object bestaat uit een stalen boog, die twee granieten stenen met elkaar verbindt. De ene steen is bewerkt en heeft de vorm van een huisje. De andere steen is onbewerkt.

De kunstenaar geeft zelf de volgende toelichting op het kunstwerk: "Het is vanaf de ene kant een poort naar Voorschoten en vanaf de andere kant een poort naar de rest van de wereld. Op de steen met een huisjesvorm staat HIER en op de ruwe steen staat DAAR. De boog of poort is dus een verbinding van hier naar daar. Overigens is DAAR een plek waar je zelf nooit zult aankomen. De anderen weten misschien dat je DAAR bent, maar jij bent altijd HIER! HIER reist altijd met je mee!"

In 1997 heeft de gemeente Voorschoten opdracht gegeven voor het realiseren van het kunstwerk. Door technische problemen heeft de plaatsing van het kunstwerk grote vertraging opgelopen. Het kunstwerk is gedeeltelijk door de gemeente Voorschoten gefinancierd en gedeeltelijk door de Provincie Zuid-Holland.


- einde bericht -