VESTIA ROTTERDAM NOORD

Vestia gestart met campagne Hier houden we het leuk

Vestia Rotterdam Noord heeft in 2005 extra aandacht voor leefregels. Een bewonerscampagne onder het motto hier houden we het leuk moet het woonplezier bevorderen en ervoor zorgen dat buurtbewoners rekening met elkaar houden. Vanaf 16 februari verschijnen er fotoaffiches met de top 4 bewonersergernissen: hondenpoep, vuil op straat, fietsen en wandelwagens in het portiek en geluidsoverlast. De affiches verschijnen in alle wijken waar Vestia Rotterdam Noord woningen heeft: Bergpolder, Liskwartier, Kleiwegkwartier, Oosterflank, Schiebroek, Ommoord en Zevenkamp. Eerder dit jaar hebben alle huurders een kraskaart gehad om de campagne aan te kondigen. Vestia Rotterdam Noord werkt voor deze campagne samen met de deelgemeentes en andere woningcorporaties.

Gedurende 2005 voert Vestia Rotterdam Noord ook controles uit om te kijken of de leefregels worden gehandhaafd. Huismeesters en wijktoezichthouders controleren bijvoorbeeld de portieken. Zaken die niet in het portiek thuis horen krijgen een sticker Dit hoort hier niet. Als de spullen na enkele dagen niet weggehaald zijn, volgt een brief naar de bewoners. Hierin wordt aangekondigd dat alles op kosten van alle bewoners verwijderd wordt. Vestia licht dit nieuwe beleid vooraf toe in een brief aan alle bewoners. In deze brief wordt ook verwezen naar de Roteb (de gemeentelijke reinigingsdienst van Rotterdam) voor het ophalen van grof vuil.

Vestia Rotterdam Noord besteedt veel aandacht aan leefbaarheid. De ambitie van Vestia is het verbeteren van de woonomgeving. Vestia wil dit bereiken door vooral het gedrag van de bewoners te beïnvloeden. Naast de campagne Hier houden we het leuk, worden er ook schoonmaakdagen georganiseerd, borden met leefregels geplaatst en is er intensief overleg met bewonersgroepen.