Gemeente Gouda


laatste meedenkbijeenkomst stolwijkersluis (14/02/2005)

woensdag 16 februari 2005, 19.30 tot 22.00 uur in gouwe inn (groenhovenpark 1 te gouda)

Wageningen Universiteit organiseert op woensdag 16 februari 2005 de derde en laatste meedenk-bijeenkomst voor omwonenden, maatschappelijke organisaties en betrokken overheden over de toekomst van de vervallen Stolwijkersluis en het gebied eromheen.
De bijeenkomsten dienen om tot een gebiedsvisie te komen. Deze visie wordt later dit jaar gepresenteerd. Uitgangspunt is het herstel van de sluis, zodat deze weer schepen kan doorlaten, gecombineerd met de aanleg van een haven.
Tijdens deze bijeenkomst staat een aantal mogelijke oplossingsrichtingen ter discussie. De oplossingsrichtingen, scenarios, zijn gebaseerd op ideeën die tijdens de eerste twee meedenkavonden naar voren zijn gebracht. Het team dat in het project Stolwijkersluis participeert, gebruikt de resultaten van de bijeenkomst om definitieve planvoorstellen te ontwikkelen. In het voorjaar worden deze plannen samen met een voorstel voor het vervolgtraject besproken met de betrokkenen.

sluis
De monumentale sluis is sinds 1982 niet meer in gebruik en sindsdien in verval geraakt. Waterschap en gemeente willen aan de hand van de uitkomsten van het project een beslissing nemen over het herstel van de sluis in samenhang met de toekomstige ontwikkeling van het gebied rondom de sluis. Daarbij staat de betekenis van de sluis voor het omliggende landschap en de mensen, die daarvan gebruik maken, centraal.

project
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Belvedèresubsidie van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en bijdragen van de gemeente Gouda en het Hoogheemraadschap Krimpenerwaard.

Klik hier voor meer informatie over het project.


-- einde bericht --