Politie Midden- en West Brabant

Politie Midden en West Brabant geeft opnieuw publiekskrant uit

TILBURG, 15 februari 2005

Tilburg: Eind deze week geeft de politie Midden en West Brabant voor de vijfde keer de publiekskrant Blauw uit. Vanaf woensdag 16 februari zal de krant bij alle huishoudens in de regio huis-aan-huis verspreid worden in een herkenbare politie-envelop. Het gaat om het gebied van Bergen op Zoom tot Oisterwijk en van Woudrichem tot Baarle-Nassau.

Met Blauw informeert de politie actief de ruim één miljoen inwoners van de regio over haar werkwijze, preventie en de aanpak van criminaliteit. In deze uitgave, die 4 paginas telt, krijgt de lezer uitleg over waarom de politie tevredenheid van burgers belangrijk vindt. De telefonische bereikbaarheid en de openingstijden van de politiebureaus passeren daarbij de revue. Ook wordt informatie gegeven over de verschillende manieren van aangifte doen.

In het blad komt de preventie bij woninginbraken aan de orde. Inbrekers slaan over het algemeen snel hun slag bij een woning. Daarbij is de Bulgaarse methode een favoriete werkwijze van het dievengilde. Naast uitleg over deze methode worden een aantal simpele voorzorgsmaatregelen benoemd om inbraak te voorkomen. Op de website www.politiemwb.nl is meer te lezen over preventie. Hier kunnen lezers ook de inbraakpreventietest doen.

Een ander preventiebericht gaat over het onbruikbaar maken van mobiele telefoons voor dieven. Met een aantal tips kan de lezer een GSM binnen vijf minuten beveiligen. Ook wordt stilgestaan bij het succes van de anonieme meldlijn M.

Degenen die de krant niet ontvangen, kunnen een exemplaar afhalen bij alle gemeentehuizen, bibliotheken en politiebureaus. Blauw verschijnt dit jaar drie keer en heeft een oplage van ruim 300.000 exemplaren.

Vanzelfsprekend kan de lezer ook de internetsite www.politiemwb.nl bezoeken voor meer informatie.

Auteur: Enny de Wit