Gemeente Delft Opening Gemeent Delft Speelstoepen

Woensdag 16 februari om 16.00 uur opent Jan Torenstra (wethouder wijkzaken) de speelstoepen in 'De Driehoek' in de wijk Hof van Delft. Kinderen uit de buurt 'De Driehoek (De Vriesstraat, Van Heemstrastraat, Van Lynden van Sandenburgstraat, de F. v.d. Puttenstraat en de Van Hallstraat) hebben samen met kunstenares Inge Hoefnagel meegedacht over de vormgeving van de speelstoepen. Dieren is het hoofdthema van de stoepen. Tijdens de opening van de speelstoepen komen boerderijdieren van de stoepen voor eenmaal tot leven.

In maart 2003 hebben bewoners van De Driehoek het initiatief genomen om een plan met betrekking tot de verkeersveiligheid in te dienen bij de gemeente. Het opknappen van de stoepen waarop de kinderen uit de buurt al speelden (én waar buurtfeesten worden gevierd) was een onderdeel van dit plan. Om aan deze wens tegemoet te komen ging in opdracht van de gemeente de kunstenares Inge Hoefnagel samen met de kinderen uit de buurt aan de slag.

De kinderen brachten ideeën in voor het ontwerp van de speelstoepen, waarin mooie kleuren, speelelementen en dieren de hoofdrol spelen. En toen was het wachten geblazen. Ondertussen werd van alle wensen een uitvoerbaar ontwerp gemaakt. In de fabriek werden speciale mallen gemaakt voor de tegels. Na veel testen, om zeker te weten dat de tegels tegen een stootje kunnen, was het zover. De speelstoepen werden aangelegd. En nu is het tijd, om het resultaat van de samenwerking tussen bewoners en gemeente, te bewonderen!