Ingezonden persbericht


SONICWALL INTRODUCEERT ANTI-SPYWARE-OPLOSSING

Gateway Anti-Virus en Intrusion Prevention uitgebreid en nu leverbaar binnen gehele appliance productlijn

SUNNYVALE (CALIFORNIË), 16 februari 2005 SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), leverancier van geïntegreerde oplossingen voor beveiliging, productiviteit en mobiliteit, heeft zijn producten voor gateway-beveiliging uitgebreid met dynamische functionaliteit voor het opsporen en uitschakelen van spyware. SonicWALL stelt de nieuwe technologie beschikbaar via zijn abonnementservice voor gateway-beveiliging tegen virussen, spyware en intruders. SonicWALL verzekert daarmee zowel grote als kleine bedrijven van een optimaal beveiligd en productief netwerk. Spyware geldt als een van de meest urgente en tijdrovende kwesties op het gebied van netwerkbeveiliging. Volgens Webroot, Earthlink Spy Audit en andere programma s bevat 90% van alle computers een of andere vorm van spyware.

De technologie van SonicWALL maakt gebruik van een deep packet inspection-machine die het netwerk direct aan de poort beschermt tegen virussen, intruders en spyware. Dit is de eerste anti-spyware waarmee packets afzonderlijk worden gescand. Wat de oplossing verder uniek maakt, is het vermogen om bestanden van iedere omvang en onbeperkte aantallen downloads gelijktijdig te verwerken. Daarmee biedt SonicWALL optimale schaalbaarheid en capaciteit voor iedere geavanceerde netwerkomgeving. Bovendien kan de oplossing van SonicWALL de achtergrondcommunicatie van spyware verstoren die al in de computer aanwezig is. Bedreigingen via het email-systeem worden afgewend door alle emails te scannen en geïnfecteerde berichten automatisch te blokkeren.

Douglas Brockett, general manager en vice president van SonicWALL: Bedrijven die problemen met spyware, intruders en virussen aan de poort verhelpen, zijn goed beschermd. Netwerkbeheerders hebben daardoor meer tijd voor andere taken. Onze verbeterde service verzekert onze partners van een aantrekkelijk aanbod voor hun klanten, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De uitgebreide gateway-oplossing van SonicWALL voor de beveiliging tegen virussen, spyware en intruders komt dit kwartaal beschikbaar als abonnementservice tegen dezelfde prijs als de huidige service, vanaf 190 Euro per jaar. Bestaande abonnees van de gateway-oplossing tegen virussen en intruders kunnen de anti-spyware-component automatisch en kosteloos downloaden. De oplossing is geschikt voor alle producten in de nieuwste TZ- en PRO-serie van SonicWALL voor het bedieningssysteem SonicOS 3.0.

De belangrijkste kenmerken van de anti-spyware-oplossing van SonicWALL:

" Blokkeert spyware die wordt ingevoerd via automatisch geïnstalleerde ActiveX-componenten die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van de meeste kwaadaardige spywareprogramma s; " Biedt scan-, log- en alert-functionaliteit voor het controleren, registreren en bij de beheerder melden van alle spyware die het netwerk bedreigt en wordt opgespoord of geblokkeerd; " Maakt het bestaande spywareprogramma s onmogelijk op de achtergrond te communiceren met hackers en servers op internet, zodat er geen vertrouwelijke gegevens overgeseind kunnen worden; " Zorgt voor een gedifferentieerd toezicht op netwerkapplicaties door de beheerder de mogelijkheid te bieden bij de installatie van afzonderlijke spywareprogramma s selectief te werk te gaan; " Beschermt tegen email spyware door alle emails die via SMTP, IMAP of het web worden verzonden te scannen en geïnfecteerde berichten te blokkeren.

Enkele kenmerken van de beveiligingsoplossing van SonicWALL tegen virussen:

" real-time virusscan;
" een deep packet inspection-machine die voorkomt dat packets opnieuw worden samengesteld; " onbeperkte aantallen bestanden van onbeperkte omvang kunnen gelijktijdig worden gescand op virussen, met ondersteuning van uiteenlopende protocollen; " een database die voortdurend wordt geactualiseerd.

Enkele kenmerken van de beveiligingsoplossing van SonicWALL tegen intruders:

" voortdurend geactualiseerde database met meer dan 2.000 signatures; " een machine voor deep packet inspection;
" beveiliging tegen buffer overflows, wormen, Trojans en backdoor exploits; " preventie van IM- en P2P-applicaties;
" beveiliging tegen bedreigingen vanuit zowel het interne als externe netwerk.

Over SonicWALL, Inc.
SonicWALL, Inc. is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde beveiligings-, mobiliteits- en productiviteitsoplossingen voor het MKB, grotere ondernemingen, e-commerce, onderwijs, gezondheidszorg, detailhandel/verkooppunten en overheden. De kerntechnologieën omvatten firewalls, VPN, draadloze technologie, inbraakdetectie en inbraakpreventie, SSL, anti-virus en content filtering. Bovendien biedt het bedrijf bekroonde beheersoplossingen voor beveiliging aan. Samen vormen deze producten en technologieën de meest volledige beveiligingsarchitectuur tegen netwerkaanvallen en schadelijke code. Het hoofdkantoor van SonicWALL, Inc. is gevestigd in Sunnyvale, CA. SonicWALL wordt aan de NASDAQ beurs verhandeld onder het symbool SNWL. Neem voor meer informatie contact op met SonicWALL via +1 (408) 745-9600 of bezoek de website van het bedrijf onder http://www.sonicwall.com.

Voor meer informatie
Dominique Honnay
SonicWALL Inc.
M: +32 (0)476 41 89 57
dhonnay@sonicwall.com

Gert Asselman
Outsource, Marketing & Communications
T: +32 (0)2 451 00 14
gert.asselman@outsource.be