Politie Groningen

Persberichten woensdag 16 februari 2005

provincie Groningen 16-02-2005 -

Leens/Losdorp/Bedum e.a: snelheidscontroles in de regio De politie heeft dinsdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.
Provincialeweg N361 in Leens: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 710, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Rijksweg N33 in Losdorp: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 762, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Boterdiep in Bedum: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 968, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Hoofdstraat in Uithuizermeeden: dinsdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 320, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Het Loeg in Muntendam: dinsdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 254, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Viaductstraat/Nulweg in Ter Apel: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Oosterstraat in Ter Apel: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 239, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Kruisstraat in Musselkanaal: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 343, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten: politie rolt hennepkwekerij in bedrijfspand op De politie heeft dinsdagochtend in een bedrijfspand aan de Engelstilstraat een hennepkwekerij opgerold. In het pand werd achter gesloten deuren een professionele kwekerij aangetroffen met 368 hennepplanten. De kwekerij met toebehoren werd opgeruimd en vervolgens vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom buiten de meter omliep en dat zodoende met de meter was geknoeid. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Appingedam: dronken fietser aangehouden
In de Wijkstraat heeft de politie dinsdagnacht een 37-jarige man uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. De Damster werd op zijn fiets gecontroleerd, omdat hij geen verlichting voerde en tevens slingerend over de rijbaan reed. De verdachte bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest bleek dat de fietser omgerekend bijna 2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod voor 10,5 uur opgelegd. Na verhoor mocht de Damster het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Kropswolde: alcomobilist aangehouden na ongeval
De politie heeft dinsdagnacht in een woning aan de Burgemeester Eikemastraat in Sappemeer een 19-jarige jongen uit Sappemeer aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De jongen had op de Waesingeweg in Kropswolde de controle over de auto van een vriend verloren, waarna hij tegen een lantaarnpaal botste en op de kop in de berm tot stilstand kwam. De Sappemeerster verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit achter te laten. De verdachte werd korte tijd na het ongeval in Sappemeer aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat de Sappemeerster omgerekend 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook werd geconstateerd dat de jongen niet over een rijbewijs beschikte. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto en de lantaarnpaal raakten zwaar beschadigd. De auto werd afgesleept.

Berichten Stad volgen later