Ingezonden persbericht


Motiv benoemd tot Trend Micro Premium Partner

IJsselstein, 16 februari 2005 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft IT-dienstverlener Motiv per 1 januari 2005 benoemd tot Trend Micro Premium Partner. Het Premium Partnership past perfect binnen de strategie van Motiv voor het leveren van Managed Security Services. Met Trend Micro biedt Motiv via zijn Managed Security Services en zijn speciale beveiliging-appliances een totaaloplossing voor virus- en spamfiltering.

2004 was het jaar van de massawormen en spam. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat meer dan 50 procent van het berichtenverkeer als spam kon worden geclassificeerd. Ook is er een enorme toename van massawormen, bots- en spyware geconstateerd. Samen met marktleider Trend Micro biedt Motiv passende maatregelen tegen deze bedreigingen.

Motiv heeft al jaren ervaring met de Trend Micro-oplossingen, zoals de Trend Micro Enterprise Protection Strategy (EPS). EPS biedt een complete oplossing voor volledig antivirusmanagement voor desktops, servers en gateways. De huidige versie van EPS is in 2002 geïntroduceerd en omvat producten, diensten en expertise waarmee bedrijven hun infrastructuur beter kunnen beveiligen gedurende de gehele uitbraakcyclus van een virus. Motiv biedt verder volledige support op de Trend Micro-oplossingen via zijn op ITIL gebaseerde servicedesk. Dat is inclusief licentiemanagement.

"Motiv is een belangrijke partner van Trend Micro in Nederland", zegt Dilip Timal, Channel Manager bij Trend Micro Nederland. "Met zijn managed services en appliances op basis van onze technologie speelt Motiv in op een sterke behoefte in de markt naar eenvoud en overzicht bij het beveiligingsbeheer."

Alle Trend Micro-gatewayproducten zijn eveneens leverbaar op de onlangs geïntroduceerde Mr. Blue Sky appliances van Motiv. Het topmodel m504 wordt geleverd met dubbele Intel XEON-processors, 2 tot 4 Gigabit ECC-geheugen en redundante voedingen. Met Trend Micro en Mr. Blue Sky ontstaat een optimale appliance-oplossing voor virus- en spamfiltering voor 50 tot en met duizenden werkplekken. Deze appliances met de vele malen onderscheiden Trend Micro-software kunnen desgewenst volledig door Motiv worden beheerd.

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Of het nu gaat om het optimaal beveiligen van een netwerk of de veilige toegang tot een database, Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Check Point, Nokia, Juniper, Trend Micro, RSA Security, Barracuda, Bluecoat en Websense.