Gemeente Haarlem


16 februari 2005

Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht

Milieuwerkprogramma 2005

Prioriteit voor aanpak luchtkwaliteit


Het college van B&W heeft het Milieuwerkprogramma 2005 voor Haarlem opgesteld en legt dit ter bekrachtiging voor aan de gemeenteraad. Het werkprogramma geeft een overzicht van alle activiteiten die bijdragen aan de uitvoering van het gemeentelijke Milieubeleidsplan 2003 - 2006. Dit plan brengt Haarlem weer een stap verder in de richting van een leefbare stad, nu én in de toekomst.

In het Milieuwerkprogramma 2005 wordt de lijn van het werkprogramma 2004 voortgezet. De toen gekozen prioriteiten betreffen vrijwel allemaal meerjarige projecten, die hun actualiteit nog niet verloren hebben. Het gaat hierbij onder andere om de professionalisering van de milieuhandhaving. Naast extra aandacht voor naleving van de milieuregels door bedrijven, wordt het vastleggen van de werkwijze van de afdeling Milieu afgerond. Hiermee wil de gemeente bereiken dat er effectiever en efficiënter gehandhaafd kan worden.

Aan een aantal projecten wordt in 2005 extra aandacht gegeven, waaronder de uitvoering van fase 1 van het Baggerprogramma, de instelling van een intern milieuzorgsysteem (met als doel het efficiënter omgaan met energie in de eigen gemeentelijke organisatie) en de opstelling van een plan van aanpak Luchtkwaliteit. Luchtkwaliteit is momenteel een zeer actueel onderwerp. Landelijke berichtgeving duidt op een steeds groter bewustwording van deze problematiek. Het Haarlemse plan zal nog dit voorjaar afgerond worden. Hierdoor kunnen ook de nieuwste gegevens met betrekking tot de luchtkwaliteit in Haarlem en de consequenties van wijzigingen in de regelgeving, goed in het plan verwerkt worden.


sector Stadsbeheer
Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
37/2005

---- --