Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht 16-02-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Teveel op

SOEST In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 februari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.30 uur werd een 42-jarige automobilist uit Polen op de Koningsweg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 415 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. In overleg met een Officier van Justitie kreeg de Pool een boete van 300,-. Daar hij de boete niet kon voldoen en mogelijk illegaal in Nederland verbleef, werd hij in overleg met een Hulpofficier van Justitie overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Vernieling

BAARN Op dinsdag 15 februari werd een man voor vernieling aangehouden.

Rond 17.40 uur zag een getuige dat op een straat in de buurt van de Bremstraat een 48-jarige buurman kennelijk opzettelijk de bromfiets van een andere buurman omgooide. De brommer liep daarbij schade op.

De politie werd gewaarschuwd en de 48-jarige verdachte werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. De reden voor de vernieling lag waarschijnlijk in een al langer lopend conflict.

Onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Aan het begin van de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 februari werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond middernacht werd een 48-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg op de Torenvalk gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 380 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Beroving blijkt valse aangifte

(Zie nieuwsberichten district Eemland noord d.d 15 februari 2005: Taxichauffeur beroofd van portemonnee)

SOEST Een taxichauffeur blijkt valse aangifte van een beroving te hebben gedaan.

Op zaterdag 12 februari deed een 30-jarige taxichauffeur aangifte van de beroving van zijn portemonnee die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Zandlaan zou hebben plaatsegvonden.

Uit politieonderzoek is gebleken dat de beroving niet heeft plaatsgevonden. De chauffeur bleek bekenden van hem vervoerd te hebben en tevens met hen een hapje te zijn gaan eten. Daardoor had hij een gat in zijn budget van ongeveer 150,-. Daar hij bang was problemen met zijn baas te krijgen, besloot hij aangifte te doen van de beroving.

Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt voor het doen van valse aangifte. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.