Gemeente Hengelo

Burgers kiezen voor bewegwijzering in blauw en geel

557 stemmen voor blauw/geel en 258 voor antraciet/zilver

Tot en met maandag 14 februari konden burgers hun stem uitbrengen op een van de twee varianten voor de nieuwe voetgangersbewegwijzering. De keuze bestond uit een antraciet bordje met zilverkleurige letters of een blauw bordje met gele letters. In totaal brachten 815 mensen hun stem uit. Het merendeel van de stemmers koos voor het blauwe bordje met de gele letters. Deze variant kreeg 557 stemmen. Het antraciet bordje met zilveren letters kreeg 258 stemmen. 786 mensen stemden digitaal op
www.hengelo.nl en 29 mensen gaven schriftelijk hun keuze door aan de Gemeentewinkel. De blauwe bordjes met gele letters worden nu besteld. De verwachting is dat de voetgangersbewegwijzering in april/mei in het centrum te bewonderen is.

In de binnenstad van Hengelo worden palen met bewegwijzeringbordjes voor voetgangers geplaatst. De bordjes verwijzen naar openbare gebouwen en culturele instellingen, hotels en parkeergarages. In totaal worden 19 palen geplaatst, verspreid over de hele binnenstad. Het aantal bordjes per paal varieert van 4 tot 12. De gemeente liet de keus voor de kleur van de bordjes over aan de inwoners. Van maandag 7 tot en met maandag 14 februari konden mensen hun stem uitbrengen.