Siemens

Persbericht

ETD 0502.645 nl

Den Haag, woensdag 16 februari 2005

Besturingssystemen voor hoogspanningsschakelstations: Siemens ontvangt eerste IEC 61850 order van Delta

Siemens Nederland heeft van energiebedrijf Delta de opdracht gekregen voor de levering van besturingssystemen voor twee 150 kV hoogspanningsschakelstations. Het zijn de eerste in ons land die voldoen aan de nieuwe wereldwijd geldende IEC 61850 norm. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van zon 300.000 euro.

263 hoogspanningsschakelstations in ons land zorgen voor de verdeling van elektriciteit. Zij vormen daarmee vitale knooppunten in de energievoorziening, als schakel tussen centrale en gebruiker. Voor het eerst worden voor deze stations besturingssystemen toegepast die voldoen aan de recent en wereldwijd geaccepteerde IEC 61850 normering. Zij garanderen niet alleen een ononderbroken stroomvoorziening, maar zorgen ook voor efficiencyverbetering bij reguliere updates, waardoor men kan besparen op de engineeringkosten.

Siemens draagt het eerste zogenaamde SICAM PAS besturingssysteem eind april aan Delta over. Het tweede systeem wordt in september opgeleverd. Het gaat hierbij om respectievelijk de renovatie en de nieuwbouw van twee hoogspanningsschakelstations in Vlissingen en Middelburg.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Energy, Transportation & Distribution, Willem H. Breedveld Tel: (070) 333 8016, E-mail: willem.breedveld@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet www.siemens.nl/persinfo
Digitaal beeldmateriaal is opvraagbaar bij:
willeke.boxhoorn@siemens.com