Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - man biedt gestolen schilderij te koop aan
Publicatiedatum: 16-02-2005

Een 60-jarige inwoner van Wolfheze is dinsdagmiddag door de Edese politie aangehouden op verdenking van heling. De man zou bij een kunsthandelaar in Ede een schilderij te koop aan hebben geboden. Het schilderij werd door de handelaar herkend als een gestolen exemplaar. De handelaar hield de Wolfhezenaar aan de praat en wist intussen de politie te waarschuwen. Die hield de verdachte Wolfhezenaar even later aan in de zaak. Het bewuste schilderij bleek een paar jaar geleden te zijn gestolen bij een woninginbraak elders in het land. De Wolfhezenaar is ingesloten; het schilderij is in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - jeugdige Nijkerkers verdacht van inbraak
Publicatiedatum: 16-02-2005

De politie van Nijkerk heeft dinsdagmiddag drie jongeren uit die stad aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een bedrijfspand aan de Nieuwstraat. De jongens werden rond half één betrapt door een getuige, die meteen de politie waarschuwde. Agenten zagen even later een deur van het pand openstaan en doorzochten het pand. Daar bleek niemand meer binnen te zitten. Kort daarop werd door een andere getuige gemeld dat hij drie jongens vanuit het pand had zien wegrennen. Op het Van Reenenpark zagen de agenten even later twee jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Na een zoektocht in de omgeving werd even later ook de derde verdachte aangetroffen. Het trio, twee van vijftien en één van veertien en afkomstig uit Nijkerk, is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van het pand is aangifte gedaan, voorzover bekend was er alleen schade ontstaan en was er niets verdwenen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - Kootwijkerbroeker gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 16-02-2005

Een 59-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek is dinsdagavond gewond geraakt nadat hij op de Wencopperweg in Barneveld tegen een geparkeerde aanhangwagen was gereden. Het slachtoffer is met een hoofdwond en verwondingen aan een van zijn handen overgebracht naar het Ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort. Het ongeval gebeurde even voor zeven uur. Volgens de verklaring van het slachtoffer zou hij zijn verblind door een tegenligger, waardoor hij de rechts van de weg staande aanhangwagen niet opgemerkt had. De aanhangwagen bleek niet verlicht. De wagen van de Kootwijkerbroeker raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De eigenaar van de aanhanger had tegenover de politie verklaard de wagen daar net neergezet te hebben terwijl men bezig was verlichting te halen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - bromfietscontrole Nijkerkerweg

Publicatiedatum: 16-02-2005

De Barneveldse politie heeft dinsdag bij een bromfietscontrole op de Nijkerkerweg zestien boetes uitgedeeld. Het merendeel (10) was voor het rijden op een opgevoerde brommer. De overige bekeuringen waren voor het rijden zonder helm, geen verzekeringsplaatje, onjuiste verlichting en het niet volgen van de juiste plaats op de weg. Met het houden van dergelijke controles wil de politie de verkeersveiligheid onder bromfietsers verbeteren. De controle werd gehouden tussen 07.15 en 09.00 uur. De politie zette vier agenten in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 16-02-2005

Hieronder een overzicht van de dagelijkse snelheidscontroles door het verkeershandhavingsteam in het politiedistrict West-Veluwe Vallei. De controles werden allen gehouden op dinsdag 15 februari:
- In Wageningen werd gecontroleerd op de Lawickse Alle tussen 07.30 en 13.15 uur. Van de 3900 gecontroleerde passanten reden er 45 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

- Op de Bennekomseweg in Renkum werden tussen 07.35 en 13.00 uur 18 hardrijders geflitst. Ruim 2600 passanten werden op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u. Ook op deze weg mag maximaal 80 km/u gereden worden.

- Tussen 08.00 en 13.25 uur controleerde het VHT op de Hogesteeg in Garderen. Daar bleken 91 van de ruim 2100 gecontroleerde bestuurders te hard gereden te hebben.

- In Otterlo controleerde het VHT op de Apeldoornseweg. Dat gebeurde tussen 07.35 en 11.35 uur. Van de ruim 100 gecontroleerde passanten reden er 31 te hard.

- Het aantal snelheidsovertredingen bij een controle op de Lage Valkseweg in Wekerom bedroeg 55. Tussen 15.40 en 20.55 uur werden ruim 1100 passanten op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/u, terwijl op deze weg niet harder gereden mag worden dan 80 km/u.

- Op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen werden bij een controle tussen 14.45 en 19.00 uur 23 snelheidsovertreders geflitst. Het VHT controleerde daar 1100 bestuurders op snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u. Op de Apeldoornsestraat mag maximaal 80 gereden worden.

Zelf geflitst? Kijk op de pagina's van het verkeershandhavingsteam op www.politiegelderlandmidden.nl . Voor een overzicht van de boetes voor snelheidsovertredingen kunt u kijken in de boetecomputer van justitie op www.openbaarministerie.nl .

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---