Gemeente Den Haag

februari 2005
College B&W trekt geld uit voor Haags Kinderjournaal (15 februari)

Nog voor de zomer zal de eerste aflevering te zien zijn van het Haags Kinderjournaal via de Stichting Stadsomroep en Residentie.net. Op initiatief van wethouder Wilbert Stolte stelt het college een subsidie van 29.500,- ter beschikking van dit project waarbij, in eerste instantie, drie scholen betrokken zijn.

Leerlingen van Scholengemeenschap De Populier, Basisschool De Paschalis en het Aloysius College leveren items aan voor het journaal.

Het college ziet het Kinderjournaal als een goede manier om leerlingen vertrouwd te maken met multimediavaardigheden. Bovendien worden jongeren zich, door de productie van het journaal, bewuster van hun eigen leef- en/of maatschappelijke omgeving.

Het project bestaat uit vier journaals die in de loop van het jaar worden uitgezonden. De begeleiding van de pilot wordt verzorgd door Digitaal Leren. Hierin werken gemeente en schoolbesturen samen aan ICT projecten in het onderwijs.
Na een jaar is een compleet multimediaal programma beschikbaar waarbinnen ook andere scholen, tijdens hun lesprogramma, videoproducties kunnen maken.