Provincie Limburg

Veiligheidsrapport Trespa International BV vastgesteld Gedeputeerde Staten hebben het geactualiseerde veiligheidsrapport 2004

van Trespa International BV vastgesteld. Zij concluderen dat het rapport voldoende volledig is en dat de externe risico's geen aanleiding geven tot het aanpassen van de eerder verleende Wet Milieubeheer vergunning. Het rapport is een actualisatie van het veiligheidsrapport 2001 van Trespa International BV.

De Provincie Limburg heeft, samen met andere bevoegde instanties (Arbeidsinspectie Directie Major Hazard Control, de gemeente Weert en de Regionale Brandweer), geconstateerd dat het rapport voldoende volledig is. De volledigheid is getoetst aan de hand van de richtlijn van de Commissie Preventie van Rampen (CPR-20). Deze geeft aan waaraan de inhoud van een veiligheidsrapportage moet voldoen. Daarnaast heeft de Provincie Limburg de berekende externe risicos getoetst aan de hand van het recent in werking getreden Besluit externe veiligheid voor inrichtingen.
In het door GS vastgestelde coalitieakkoord is veiligheid een van de speerpunten. De Provincie waarborgt deze veiligheid onder andere door kritisch te kijken naar vergunningverlening en de daarin opgenomen voorschriften. Ook stelt zij voor bedrijven waarvoor zij bevoegd gezag is handhavingsprogrammas op. Bedrijven worden meerdere keren per jaar bezocht en gecontroleerd op de naleving van deze voorschriften.

Trespa International BV produceert de welbekende trespa-platen. Een trespa-plaat is een kunststof laminaat die is opgebouwd uit een kern van fenolformaldehyde gedrenkte papier- of houtvezels en een toplaag van decorpapier. Trespa wordt gebruikt voor interieurtoepassingen zoals werkbladen en bijvoorbeeld voor de afwerking van spoelbakken en zuurkasten in laboratoria, waar zeer hoge eisen worden gesteld aan chemische bestendigheid. Buiten wordt het onder andere toegepast als gevelbekleding, dakranden, luifels, balkon-, galerijbekleding en straatmeubilair.

16-2-2005 10:14

terug

leeg