Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht 16-02-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Roodlichtcontrole

VEENENDAAL Op dinsdag 16 februari heeft de politie van 16.45 uur tot 17.30 uur een roodlichtcontrole op de Industrielaan / Kerkewijk / t Goeie Spoor gehouden. Zeven automobilisten negeerden het rode verkeerslicht en werden bekeurd.

Brom- en snorfietscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 16 februari van 07.00 uur tot 11.00 uur een brom- en snorfietscontrole op de Nijverheidslaan gehouden.

Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaats geleid. In totaal 47 brom- en snorfietsen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden twintig bekeuringen uitgeschreven en wel voor: teveel vermogen (8), niet dragen helm (1), gladde band (1), geen bromfietscertificaat (1), niet tonen bromfietscertificaat (3), niet tonen verzekeringsbewijs (1), defecte stuurinrichting (1), ondeugdelijke remmen (1), teveel geluid (2) en geen gele/oranje plaat (1).

Tevens werd een automobilist bekeurd omdat hij geen gordel droeg en twee automobilisten voor het niet hebben van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen.