Stad Utrecht, 11.05 uur

Utrecht 16-02-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Hennepplantage ontmanteld

UTRECHT De politie heeft op dinsdagochtend een hennepplantage ontmanteld aan de Groeneweg.

Omstreeks 08.00 ontdekte de politie een hennepplantage in een pand aan de Groeneweg. Er werden ongeveer 800 planten aangetroffen. De stroom werd afgetapt. De eigenaar van het pand, een 25-jarige man uit Utrecht is aangehouden.

Jongens aangehouden voor poging inbraak

UTRECHT - Op dinsdagavond heeft de politie twee jongens van 17 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Omstreeks 19.30 uur zagen agenten drie jongens zich geruime tijd ophouden in verschillende portieken aan de Cremerstraat. Na enige tijd zagen zij de verdachten wegrennen. Na een achtervolging konden de twee jongens worden aangehouden op de Potgieterstraat. Bij twee woningen aan de Cremerstraat werden braaksporen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Vrouw beroofd van laptoptas

UTRECHT Op dinsdagavond is een 39-jarige vrouw uit Utrecht slachtoffer geworden van een beroving.

Omstreeks 19.45 uur stond de vrouw te wachten voor het rode verkeerslicht op de Vleutenseweg. Opeens kwam er een jongen naast haar auto staan en sloeg de ruit van het bijrijdersportier in en nam een laptoptas mee. Vervolgens is hij bij een andere jongen op een scooter gesprongen en zijn ze weggereden in de richting van de Kanaalstraat.

De politie is op zoek naar mensen die in de omgeving iets opvallends hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht district Marco Polo, via 0900-8844.

Voetganger gewond bij aanrijding tram

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 36-jarige man uit Utrecht ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een tram.

Omstreeks 17.45 uur reed de tram komend uit de richting Graadt van Roggeweg, gaande in de richting van het 24 Oktoberplein. Een 36-jarige man uit Utrecht kwam vanaf de Fentener van Vlissingenkade lopen en wilde ter hoogte van de Sowetobrug de trambaan oversteken. Hij zag hierbij echter de tram over het hoofd. De 50-jarige trambestuurder trok aan de noodrem, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer werd ongeveer 15 meter meegesleurd door de tram. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht en is daar opgenomen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 20-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.35 uur zag een medewerker van een winkel aan de Rijnkade dat de verdachte een paskamer inliep met een doos schoenen. Toen zij de paskamer uit kwam zag de medewerker dat zij andere schoenen aanhad. Op het moment dat de medewerker haar wilde aanspreken, rende zij hard weg. Enkele minuten later keerde zij terug naar de winkel om verhaal te halen bij de winkelmedewerker. Hierop heeft een beveiligingsmedewerker de verdachte aangehouden en haar overgedragen aan de politie. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Helpen bij pinnen
DE MEERN Op dinsdagavond omstreeks 13.50 uur zag een politie agent dat een ouder echtpaar stond te pinnen bij een pinautomaat op de Oranjelaan. Bij het echtpaar stond een ambtshalve bekende van de agent. Deze hielp hen bij het pinnen. Hij had hen geholpen bij het intoetsen van de pincode en de bedragkeuze. Toen de agent dit zag heeft hij het geld en de pinpas uit de automaat gehaald en deze aan het echtpaar gegeven. Vermoedelijk wilde de man via slinkse wijze de pincode van het echtpaar aftroggelen. Daar dit niet te bewijzen valt en er nog geen sprake was van een strafbaar feit kon er tegen hem geen proces-verbaal worden opgemaakt. De politie geeft het advies om nooit uw pincode te geven aan vreemde personen.