Gemeente Helmond


---

Voorlopig ontwerp station Brandevoort gereed

De gemeente Helmond is van plan nabij de Veste in Brandevoort in samenwerking met ProRail een station te realiseren. Het voorlopig ontwerp hiervoor is inmiddels gereed.

Het project "station Brandevoort" zal bestaan uit het station zelf en de inrichting van de directe omgeving. Bij het station komen fietsenstallingen, parkeerplaatsen en taxistandplaatsen. Vanaf december 2006 zullen er treinen stoppen in Brandevoort. De uitstraling van het station voldoet aan de Brandevoortstijl. Gekozen is om het station twee voorkanten te geven, dus de Noord en de Zuidzijde zijn hetzelfde.

Het station zelf zal bestaan uit twee trappentorens met in allebei een lift. Daartussen hangt de traverse die dient voor de verbinding tussen noord en zuid. Het is de bedoeling dat niet alleen reizigers gebruik maken van deze manier om het spoor over te steken, maar ook de overige bewoners van Brandevoort.

De twee torens vormen samen onderdeel van de vestingwerken rond de Veste. De perronoverkappingen en de fietsenstallingen zullen sterk doen denken aan de markthal.

Het ontwerp van het station is van de hand van architect Han Lijnkamp van Magis & Van de Berg. Het ontwerp van de buitenruimte en het spoorgedeelte is van Grontmij.



Voorlopig ontwerp station Brandevoort Voorlopig ontwerp station Brandevoort