Gemeente Den Haag

februari 2005
Gemeente Den Haag biedt 273 ID-ers een reguliere baan (15 februari)

Door een extra financiële impuls van de gemeente Den Haag zijn 273 ID-medewerkers doorgestroomd naar een reguliere baan. In- en Doorstroombanen zijn gesubsidieerde banen, de voormalige Melkertbanen. Afgelopen maanden hebben organisaties en instellingen zich samen met de gemeente ingezet om deze ID-functies om te zetten in een reguliere baan. Deze banen zijn vooral te vinden in de sector 'Schoon, heel en veilig' en sluiten aan bij de prioriteiten van het stadsbestuur. De gemeente Den Haag is blij met het behaalde resultaat.

In juni 2004 besloot de gemeente Den Haag van 30 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het regulier maken van 250 ID-banen; dat zijn er uiteindelijk 273 geworden. Bij het regulier maken van deze banen is gebruik gemaakt van de 'Tijdelijke stimuleringsregeling ID-banen' van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiermee is per baan 17.000 euro verkregen.

Resultaten
De voormalige ID-medewerkers vervullen functies als klassenassistent, conciërge, administratief medewerker, ondersteunende medewerker bij sportverenigingen of in het theater. Ook gaat het om functies bij bijvoorbeeld het Haags Werkbedrijf, Buurtbeheer Bedrijven, Biesieklette, de Kessler Stichting en de Haeghe groep. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende resultaten.

Regulier gemaakte banen
Onderwijs 51
Sport 13
Cultuur 24
Welzijn (incl. Boodschappenbegeleidingsdienst) 40 Stadsbeheer (Haags WerkBedrijf) 61
DSO (incl. Buurtbeheerbedrijven en Biesieklette) 42 Haeghe groep (incl. Schroeder van der Kolk) 42
Totaal 273

In 2004 waren er ruim 3.000 mensen in Den Haag met een ID-baan. Daarvan zijn nu 273 banen omgezet in een reguliere baan. Meer dan 900 ID-ers behouden hun ID-baan, ook na 2009. De overige banen worden tot 2009 afgebouwd. Vanaf 2005 is een nieuw systeem van tijdelijke gesubsidieerde arbeid, de opstap- en ooievaarsbanen.