Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 februari 2005


Baak - Diefstal bij sportvereniging


De politie heeft dinsdagavond een 58 jarige inwoner uit Dieren aangehouden op verdenking van de diefstal. De man werd bij een sportvereniging aan de Hofstraat betrapt door een lid van de vereniging terwijl hij geld uit de kassa wegnam. Hij bekende een bedrag weggenomen te hebben en het geld werd teruggevonden in een prullenbak. De man werd in verband met het onderzoek ingesloten.


Doetinchem/ Drempt - hengelen uit brievenbus


Twee benadeelden hebben melding bij de politie gedaan, dat hun bankenveloppe met overschrijvingskaarten uit een brievenbus langs de openbare weg was gevist, waarna men de over te schrijven bedragen veranderde en het rekeningnummer wijzigde. De politie waar-schuwt rekeninghouders altijd hun afschrijvingen te controleren en zonodig aangifte van oplichting te doen. Van de twee benadeelden heeft de politie de zaak in onderzoek.


Winterswijk / Ruurlo - Rijbewijs kwijt


Een 47 jarige automobilist uit Winterswijk moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Wooldseweg in Winterswijk met een snelheid van 108 km, terwijl hier 60 km is toegestaan. Hij werd hiervoor staande gehouden en bleek eveneens onder invloed van alcohol. De man blies 1,4 prom. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Een 26 jarige automobilist uit Aalten reed dinsdagavond op de Batsdijk 130 km. Hier geldt een maximum snelheid van 60 km. De man werd staande gehouden en het rijbewijs werd door de politie ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Geesteren - Met de auto in de sloot


Een 56 jarige automobiliste uit Neede kwam dinsdagmiddag met haar auto in een sloot terecht. De vrouw reed rond 15.55 uur over de Nettelhorsterweg richting Neede. Zij is vermoedelijk in slaap gevallen, kwam in de berm terecht en volgens in de sloot. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat ze geen ernstig letsel had opgelopen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --